r
Nosalty Logó

Spagetti gombás-tejszínes mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Spagetti gombás-tejszínes mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    71.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1045.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    565 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3587 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1565 micro
Összesen 1198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    142.4 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2091 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    635.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    1130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    889 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    888 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3130 micro
Összesen 2395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felcsíkozzuk. A fokhagymát apróra vágjuk, a petrezselymet és a snidlinget aprítjuk.
  2. A gombát megpucoljuk, vékonyra vágjuk.
  3. A szalonnát kiolvasztjuk, roppanósra sütjük, kiszedjük a serpenyőből. Beletesszük a vajat, majd ha felolvadt, finoman megpirítjuk a gombát. Azt is kivesszük a serpenyőből.
  4. A visszamaradt zsírokhoz adunk még 1 deka vajat, és illatosra sütjük a fokhagymát anélkül, hogy megégetnénk. Felöntjük borral, majd visszatesszük a gombát, megkeverjük, és felöntjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk.
  5. 15 perc főzés után - kis lángon - visszatesszük bele a szalonnát, és hozzáadjuk a petrezselymet meg a snidlinget. Még egyet rottyantunk rajta, és azonnal tálaljuk kifőtt spagettivel.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 664
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 88
  • Össznézettség: 69494
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Villámgyors, egyszerű, de annál nagyszerűbb tészta - ha egyszer kipróbáltad, biztosan a kedvenced lesz!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...