Spagetti aglio királyrákkal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Manuel Calavera
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1179
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1179
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.8 g
Zsír
-
Összesen 63.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10576.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 515 mg
-
Nátrium 9653 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1690.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
1179
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.8 g
Zsír
-
Összesen 63.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10576.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 515 mg
-
Nátrium 9653 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1690.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
1179
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 549.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 502 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 87.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
60
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tészta
- Feltesszük a vizet forrni, és hozzáadjuk a sót.
- Ha forr a víz, belehelyezzük a tésztát.
- 2-3 perc főzés után óvatosan keverjük meg, hogy össze ne törjön.
- Ha "al dente" a tészta, szűrjük le, de ne öntsük ki a főzővizét.
A rák
- Serpenyőben/wokban felhevítjük az olajat.
- Mikor az olaj már tűzforró, belerakjuk a feldarabolt bacont meg a rákfarkakat, és megpirítjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, a finomra vágott bazsalikomot és fokhagymát hozzáadjuk, és mielőtt megég a fokhagyma, hozzáadunk egy kis bort.
- Ízlés szerint belevágunk 2-3 karika friss chilit.
- A leszűrt tésztát hozzáadjuk, összeforgatjuk, és ha túl száraznak véljük, adjunk hozzá egy kis tésztavizet vagy bort.
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 5946
- Feltöltés dátuma: 2014. január 15.
Ajánló
Könnyű tésztaétel, pikáns ízvilág jellemzi. Kellemesen hűs száraz fehérbor társaságában ideális ebéd vagy vacsora.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Manuel Calavera
20 recept
Spaghetti aglio olio kisebb változtatásokkal, hogy ne legyen olyan átlagos :)