r
Nosalty Logó

Sós tobozkalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Sós tobozkalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 864 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5181 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1457.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    850 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 864 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.3 g

Zsír

  • Összesen
    131.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8743.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    378 mg
  • Kálcium
    1133 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1730 mg
  • Nátrium
    5100 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    831.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    739 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 5181 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy krumplitörővel pépesre törjük.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral.
  3. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a tojásokat, a maradék tejet és a tejfölt.
  4. Alaposan kidagasztjuk, ha találunk még benne apró krumplidarabokat, az ujjainkkal szétnyomjuk.
  5. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 12 egyenlő részre vágjuk.
  7. Csinos kis rudakat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. (A formázást érdemes úgy végezni, hogy a tenyerünkbe vett tésztadarabot elkezdjük a széleinél alulra forgatni, és a rúd belsejébe nyomni.)
  8. A kalácsokat lespricceljük kevés vízzel, és bőven megszórjuk mákkal.
  9. Egy hosszabb élű, lisztbe mártott ollóval a kalácsok mindkét oldalát 45 fokos szögben bevagdaljuk, a kalács szélének 1/3-áig.
  10. Csak addig hagyjuk még kelni, míg a sütő bemelegszik.
  11. Előmelegített sütőben 20 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
  12. A sütőből kivéve rácson hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38×30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1616
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sós tobozkalács
Andi80_ 380 recept

Egy receptverseny alkalmából találtam ki ezt a formát. Most, hogy itt az ősz, mi is szívesen gyűjtünk tobozokat a gyerekekkel a séták során. Akár kirándulásra is készíthető belőle szendvics. Aki kicsit soknak érzi rajta a mákot, nyugodtan csökkentheti a mennyiséget. A blogon megtekinthető még pár darab kép a formázásról.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...