Sós perecek ahogy csorsi készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
csorsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához
-
63g víz0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
7 kcal
-
6g só0 kcal
-
113g finomliszt410 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
18 kcal
A perecek előfőzéséhez
-
625g víz0 kcal
-
0 kcal
A perecek tetejére
-
10g tojássárgája32 kcal
-
3g só0 kcal
-
29 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g víz0 kcal
Összesen
556
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához
-
250g víz0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
29 kcal
-
22g só0 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
71 kcal
A perecek előfőzéséhez
-
2500g víz0 kcal
-
0 kcal
A perecek tetejére
-
40g tojássárgája129 kcal
-
11g só0 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g víz0 kcal
Összesen
2225
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához
-
7.4g víz0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
13.4g finomliszt49 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
A perecek előfőzéséhez
-
74.3g víz0 kcal
-
0 kcal
A perecek tetejére
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.9g parmezán sajt3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g víz0 kcal
Összesen
66
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3781.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 3322 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 711 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
556
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.4 g
Zsír
-
Összesen 53.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 515 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15125 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 574 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 914 mg
-
Nátrium 13289 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 359.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 2843.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 406 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 389 micro
-
Kolin: 388 mg
-
Retinol - A vitamin: 397 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 519 micro
Összesen
2225
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 449.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 395 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 84.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
66
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 ek cukor
-
1 tasak instant élesztő
-
2 ek só
-
3 bögre finomliszt
-
1 ek napraforgó olaj
A perecek előfőzéséhez
-
2.5 l víz
-
3 ek szódabikarbóna
A perecek tetejére
-
2 db tojássárgája
-
3 dkg parmezán sajt
-
bors ízlés szerint
-
1 ek víz
Elkészítés
A tésztához
- A meleg vizet, a cukrot, az élesztőt és a sót összekeverjük, és félrerakjuk 5 percre, amíg a víz el nem kezd habosodni.
- Hozzáadjuk a lisztet és olvasztott vajat, majd jól összedolgozzuk a masszát, amíg el nem válik az táloldalától, és a kezünkről is könnyen lejön.
- Vegyük ki a tésztát a tálból, mossuk el a tálat, majd növényi olajjal kenjük ki a tiszta tál oldalát, és tegyük bele vissza a tésztát. Letakarva, meleg helyen kelesszük egy órát.
- Amikor a tészta megkelt, egy lisztezett deszkán osszuk el 8 részre.Mindegyik részt addig nyújtsuk kézzel, amíg úgy nagyjából 50 centi hosszú vékony tésztacsíkot kapunk. A tészta két végét megfogva emeljük fel U alakúra, majd a tésztákat egymással keresztezve készítsünk perec formát. A kész pereceket rakjuk egy növényi olajjal megkent sütőpapírra. Hagyjuk őket szobahőmérsékleten kelni egy órán át.
- Ha megkelt a tészta, asütőt melegítsük elő 225 fokra.
- Melegítsünk fel tíz bögre vizet egy nagy edényben. Ha a víz már forr, vegyük lejjebb a hőfokot, és adjuk hozzá a 3 evőkanál szódabikarbónát. Ha nem vesszük lejjebb a lángot, könnyen kifut a víz. Ha a bikarbóna elkeveredett a vízben, forraljuk fel még egyszer.
- A felforrt vízbe egyesével rakjuk bele a perecformákat, pontosan 30 másodpercre. Szedőlapáttal emeljük ki a pereceket a vízből 30 másodperc után.
- Rakjuk a formákat a sütőpapírra, kenjük be őket a felvert tojássárgával, amihez adjunk egy kanál vizet is. A bekent formákat kedvünkre szórjuk meg durva szemű sóval, parmezán sajttal vagy borssal.
- 12-14 percig süssük őket, amíg szép barna színűk nem lesz. Melegen tálaljuk őket.
- Sütés hőfoka: 225 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 13 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5938
- Feltöltés dátuma: 2012. december 30.
Ajánló
Sajtszósszal kiváló!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
csorsi
4 recept
A paprika tv egyik adásában láttam ezt a perec receptet, amit azonnal el is kellett készítsek!