r
Nosalty Logó

Sós perecek ahogy csorsi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
csorsi
Sós perecek ahogy csorsi készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A perecek előfőzéséhez

A perecek tetejére

Összesen 556 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A perecek előfőzéséhez

A perecek tetejére

Összesen 2225 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A perecek előfőzéséhez

A perecek tetejére

Összesen 66 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3781.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    3322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    711 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 556 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15125 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    914 mg
  • Nátrium
    13289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    2843.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 2225 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A perecek előfőzéséhez

A perecek tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A meleg vizet, a cukrot, az élesztőt és a sót összekeverjük, és félrerakjuk 5 percre, amíg a víz el nem kezd habosodni.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és olvasztott vajat, majd jól összedolgozzuk a masszát, amíg el nem válik az táloldalától, és a kezünkről is könnyen lejön.
  3. Vegyük ki a tésztát a tálból, mossuk el a tálat, majd növényi olajjal kenjük ki a tiszta tál oldalát, és tegyük bele vissza a tésztát. Letakarva, meleg helyen kelesszük egy órát.
  4. Amikor a tészta megkelt, egy lisztezett deszkán osszuk el 8 részre.Mindegyik részt addig nyújtsuk kézzel, amíg úgy nagyjából 50 centi hosszú vékony tésztacsíkot kapunk. A tészta két végét megfogva emeljük fel U alakúra, majd a tésztákat egymással keresztezve készítsünk perec formát. A kész pereceket rakjuk egy növényi olajjal megkent sütőpapírra. Hagyjuk őket szobahőmérsékleten kelni egy órán át.
  5. Ha megkelt a tészta, asütőt melegítsük elő 225 fokra.
  6. Melegítsünk fel tíz bögre vizet egy nagy edényben. Ha a víz már forr, vegyük lejjebb a hőfokot, és adjuk hozzá a 3 evőkanál szódabikarbónát. Ha nem vesszük lejjebb a lángot, könnyen kifut a víz. Ha a bikarbóna elkeveredett a vízben, forraljuk fel még egyszer.
  7. A felforrt vízbe egyesével rakjuk bele a perecformákat, pontosan 30 másodpercre. Szedőlapáttal emeljük ki a pereceket a vízből 30 másodperc után.
  8. Rakjuk a formákat a sütőpapírra, kenjük be őket a felvert tojássárgával, amihez adjunk egy kanál vizet is. A bekent formákat kedvünkre szórjuk meg durva szemű sóval, parmezán sajttal vagy borssal.
  9. 12-14 percig süssük őket, amíg szép barna színűk nem lesz. Melegen tálaljuk őket.
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5935
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 30.

Ajánló

Sajtszósszal kiváló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
csorsi 4 recept

A paprika tv egyik adásában láttam ezt a perec receptet, amit azonnal el is kellett készítsek!

Hozzávalók

A tésztához

A perecek előfőzéséhez

A perecek tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...