r
Nosalty Logó

Sós perec

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Sós perec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4602 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 408 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2376.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    1554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 1150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    291.8 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9504.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    959 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    1541 mg
  • Nátrium
    6215 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2051 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2014 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    908 micro
Összesen 4602 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 408 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra.
  2. Előveszünk egy pereckiszúrót, kiszúrjuk a tésztákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Nekem ebből a mennyiségből 3 nagy tepsi lett tele. Közben a sütőt bemelegítjük.
  3. A tojást feltörjük, egy bögrébe rakjuk, majd elkeverjük, s ezeket a pereceket bekenegetjük a tojással. A tojásra rászórjuk magvakat.
  4. Kb. 20 percet sütjük közepes hőfokon. Én 10 perc után kiveszem a sütőből a tepsiket, s átfordítom, hogy a belső része legyen kívül, hogy egyformán átsüljön mindegyik perec. Ha letelt a 20 perc, s már színesedtek a perecek, akkor el is készültünk. Kikapcsoljuk a gázt, s kivesszük a sütőből a sós pereceket és tányérra rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 667
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...