r
Nosalty Logó

Sós mandula

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Oli
Sós mandula
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 738 kcal
  • 18% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 2950 kcal
  • 18% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 18% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4472 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    3222 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 738 kcal
  • 18% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107 g

Zsír

  • Összesen
    262.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17888.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    1191 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    1341 mg
  • Foszfor
    2405 mg
  • Nátrium
    12889 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    119 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 2950 kcal
  • 18% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2825.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    2036 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 466 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandulát megtörjük, egy tálba tesszük, majd ráöntünk annyi forrásban lévő vizet, hogy ellepje.
  2. 2-3 percig áztatjuk, majd leszűrjük.
  3. Amíg még meleg, a magokról ledörzsöljük a barna héjat. (Egyenként hüvelyk- és mutatóujjunk között tartva kinyomkodjuk a héjból. Ha eleve tisztított mandulával van dolgunk, akkor ezek a lépések természetesen nem szükségesek.)
  4. Az immár fehér mandulákat megszárítjuk, előmelegített sütőben 200 C˚-on aranyszínűre pirítjuk.
  5. Közben készítünk egy nagyon tömény sóoldatot: 1 dl vízben feloldunk 3 evőkanál sót.
  6. A magokat kiszedjük a sütőből, beleforgatjuk a sós vízbe, majd újra szétterítjük a tepsin és visszatesszük a sütőbe, amíg meg nem száradnak és a só fehér kristályok formájában meg nem jelenik rajtuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 92
  • Össznézettség: 45252
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 11.

Receptkategóriák

Már kiskorom óta családunk első számú kedvence ez a remek borkorcsolya. A szilveszter szinte elképzelhetetlen nélküle. Azonban vigyázat: csak mértékkel fogyasszuk, mert nagyon nehéz és kalóriadús csemege!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...