adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 18% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 45% Zsír
Összesen
738
kcal
- 18% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 45% Zsír
Összesen
2950
kcal
- 18% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.8 g
Zsír
-
Összesen 65.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4472 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 298 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 335 mg
-
Foszfor 601 mg
-
Nátrium 3222 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
738
kcal
- 18% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107 g
Zsír
-
Összesen 262.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 167 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17888.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 1191 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 1341 mg
-
Foszfor 2405 mg
-
Nátrium 12889 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 122.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 119 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 261 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
2950
kcal
- 18% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 41.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2825.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 380 mg
-
Nátrium 2036 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 19.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
466
kcal
Elkészítés
- A mandulát megtörjük, egy tálba tesszük, majd ráöntünk annyi forrásban lévő vizet, hogy ellepje.
- 2-3 percig áztatjuk, majd leszűrjük.
- Amíg még meleg, a magokról ledörzsöljük a barna héjat. (Egyenként hüvelyk- és mutatóujjunk között tartva kinyomkodjuk a héjból. Ha eleve tisztított mandulával van dolgunk, akkor ezek a lépések természetesen nem szükségesek.)
- Az immár fehér mandulákat megszárítjuk, előmelegített sütőben 200 C˚-on aranyszínűre pirítjuk.
- Közben készítünk egy nagyon tömény sóoldatot: 1 dl vízben feloldunk 3 evőkanál sót.
- A magokat kiszedjük a sütőből, beleforgatjuk a sós vízbe, majd újra szétterítjük a tepsin és visszatesszük a sütőbe, amíg meg nem száradnak és a só fehér kristályok formájában meg nem jelenik rajtuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 92
- Össznézettség: 45252
- Feltöltés dátuma: 2008. november 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Oli
62 recept
Már kiskorom óta családunk első számú kedvence ez a remek borkorcsolya. A szilveszter szinte elképzelhetetlen nélküle. Azonban vigyázat: csak mértékkel fogyasszuk, mert nagyon nehéz és kalóriadús csemege!