r
Nosalty Logó

Sós kifli Dettytől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Detty
Sós kifli Dettytől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

Az öregtésztához

Összesen 1185 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

Az öregtésztához

Összesen 2370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

Az öregtésztához

Összesen 255 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2240.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    1601 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 1185 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4481.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    3202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 2370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az öregtésztához

Elkészítés

A tésztához

  1. Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A liszthez adjuk a sót és az aszkorbinsavat. (Az aszkorbinsavból elég egy csipet.)
  3. Ezután beletesszük az öregtésztát, a felfuttatott élesztőt és a többi adalékanyagot. A tésztát jól kidolgozzuk, selymes sima felületű, közepesen kemény tészta lesz!
  4. Letakarva 30 percet érleljük, majd finoman átgyúrjuk, és ezután még 30 percig kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, (kb. 10 dkg egy gombóc) gombócokat formálunk, és 15 percet pihentetjük. Így könnyű nyújtani.
  6. Ezután csepp alakúra nyújtjuk. Minél hosszabb a csepp, annál szebb lesz a kifli. Nagyon vékonyan megkenjük puha vajjal (ettől lesz letekerős), és a szélesebb felénél kezdjük feltekerni. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 45-50 percet pihentetjük. Körülbelül 30 percnél bekapcsoljuk a sütőt 220 fokra. A sütő aljába, egy kis tálkába tegyünk vizet, hogy jó gőzös legyen a sütő.
  7. A szépen megkelt kifliket tejjel lekenjük, meghintjük sóval, és a kiflik között jól befújjuk vízzel. Nem baj, ha kicsit áll alatta a víz! Betesszük a sütőbe, először 220 fokon légkeveréssel sütjük 10 percet, majd tovább 190-200 fokon még 10 perc. (Sülés közben figyeljünk, mert minden sütő más! Nekem így lett tökéletes!) Ha megsültek a kiflik, a sütőből kivesszük, és vízzel lepermetezzük vagy lekenjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Az öregtésztához

  1. Előző este készítjük el. A kétféle lisztet összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt és vízzel elkeverjük. Konyharuhával letakarjuk, és a pulton hagyjuk reggelig, vagy legalább 8-10 órát!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11930
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 25.

Ajánló

A külseje szép piros ropogós, a belseje foszlós, letekerős! Kakaó mellé, vagy csak magába is nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fontos a kelesztési idők betartása, és a gőzös sütő!!! Ezúton köszönet Limarának a receptért!

Hozzávalók

A tésztához

Az öregtésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...