r
Nosalty Logó

Sörös gulyás

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Sörös gulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1357 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 340 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2331.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1387 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    971.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1049 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 1357 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban/magas falú serpenyőben felolvasztott zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott húst, és kb. 3 percig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük, és további 3 percig sütjük.
  4. Lehúzzuk a tűzről, megsózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát (apróra vágva vagy fokhagymanyomón áttörve), borsot, paprikát, jól elkeverjük, visszarakjuk a tűzre, és hozzáadjuk a vizet és a sört.
  5. Felforraljuk, és fedő alatt pároljuk kb. 1 órán át. Időről időre megkeverjük, hogy ne égjen meg. Mindezt addig csináljuk, amíg megpuhul a hús.
  6. Knédlivel, tésztával vagy csak kenyérrel tálaljuk. A tányéron a kész gulyást megszórhatjuk reszelt sajttal.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 17707
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 10.

Ajánló

Illik hozzá a jó cseh sör (pl. Staropramen, Primátor), de különleges, ünnepi alkalomra a Guinness-t is ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cseh vasúti társaság 2011/1. számú lapjában jelent meg ez a recept. Párom beszéli a cseh nyelvet, akkoriban sokat utazott arrafelé, így tett szert az újságra. Elhatároztuk, hogy kipróbáljuk az újságban szereplő receptet, mert mindketten szeretjük a cseh konyhát, és viszonylag egyszerű, kezdő szakácsok számára is könnyen elkészíthető receptről van szó. Rendszeres fogás lett nálunk, ettük már nokedlivel, tésztával, knédlivel. Elhatároztuk, hogy mivel nagy kedvencünk, megosztjuk másokkal is a titkot. :) Mi nem mindig marhahússal készítjük, ugyanennyi sertéscombból is nagyon finom. Ilyenkor nem biztos, hogy kell neki 1 óra, kóstolgatni szoktuk. Ha elfő a leve, fele vízzel, fele sörrel szoktuk felönteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...