Sonkás rakottas Lousha konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lousha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
43g sonka60 kcal
-
25g kovász46 kcal
-
50g görög joghurt52 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
233g burgonya135 kcal
-
6g repceolaj52 kcal
-
50g víz0 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
-
2g fokhagymapor6 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g bors2 kcal
-
1g római kömény0 kcal
-
3g rizsliszt9 kcal
Összesen
433
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
260g sonka359 kcal
-
150g kovász273 kcal
-
300g görög joghurt309 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1400g burgonya809 kcal
-
35g repceolaj309 kcal
-
300g víz0 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
10g fokhagymapor33 kcal
-
5g só0 kcal
-
5g bors13 kcal
-
5g római kömény0 kcal
-
15g rizsliszt55 kcal
Összesen
2581
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
9.8g sonka14 kcal
-
5.7g kovász10 kcal
-
11.4g görög joghurt12 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
53g burgonya31 kcal
-
1.3g repceolaj12 kcal
-
11.4g víz0 kcal
-
3.8g trappista sajt13 kcal
-
0.4g fokhagymapor1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.2g bors0 kcal
-
0.2g római kömény0 kcal
-
0.6g rizsliszt2 kcal
Összesen
98
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1322.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 914 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 204.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
433
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.4 g
Zsír
-
Összesen 103.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 303 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7936.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 855 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 312 mg
-
Foszfor 1199 mg
-
Nátrium 5484 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 279.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1224.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 394 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 207 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 300 mg
-
Retinol - A vitamin: 390 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 374 micro
Összesen
2581
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
-
1 db tojás
-
1400 g burgonya
-
300 g víz
-
100 g trappista sajt
-
10 g fokhagymapor
-
5 g só
-
5 g bors
-
5 g római kömény
Elkészítés
- Főzzük meg a sonkát (én kuktában csinálom, úgy sokkal gyorsabb), majd hagyjuk kihűlni. Kockázzuk fel, késes aprítóban daráljuk apróra.
- Vágjuk rusztikus kockákra a krumplit (ha szép, meg sem kell hámozni), sózzuk meg, majd nagy lángon, kevés olajon pirítsuk körbe. Öntsük rá a vizet, továbbra is nagy lángon pároljuk, míg nagyjából megpuhul.
- Olajozzunk ki vékonyan egy jénait, majd szórjuk meg rizsliszttel. Keverjük el a sonkát a fűszerekkel, kovásszal, tojással, tejföllel/joghurttal, majd forgassuk össze a kissé kihűlt krumplival. Öntsük az egészet a jénaiba, szórjuk meg a sajttal. 190 fokos sütőben süssük, amíg a sajt megpirul, a krumpli teljesen megpuhul, a szósz megszilárdul.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30*40
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3679
- Feltöltés dátuma: 2016. július 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Lousha
63 recept
Nagyon szeretem a sonkás tésztát, de sajnos a főtt tészta, különösen sajttal és zsíros sonkával „megfejelve” nem épp alakbarát. Hasonló ízvilágot azonban elérhetünk tészta nélkül is, jóval kevesebb kalóriával. A kovászt azért használom benne, mert bár plusz liszt nélkül természetesen nem emel, keleszt meg semmit, de gazdagítja az ízeket, és jó „kötőanyag„. Kovásszal sütés közben gyakran keletkezik felesleg, ami ilyesmire jól felhasználható. De ha nincs kovászunk, egyszerűen liszttel és vízzel is helyettesíthetjük. Veszítünk kicsit az ízből, de működni fog így is.