r
Nosalty Logó

Sonkás rakottas Lousha konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lousha
Sonkás rakottas Lousha konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2581 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1322.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    914 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7936.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    855 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1199 mg
  • Nátrium
    5484 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1224.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 2581 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük meg a sonkát (én kuktában csinálom, úgy sokkal gyorsabb), majd hagyjuk kihűlni. Kockázzuk fel, késes aprítóban daráljuk apróra.
  2. Vágjuk rusztikus kockákra a krumplit (ha szép, meg sem kell hámozni), sózzuk meg, majd nagy lángon, kevés olajon pirítsuk körbe. Öntsük rá a vizet, továbbra is nagy lángon pároljuk, míg nagyjából megpuhul.
  3. Olajozzunk ki vékonyan egy jénait, majd szórjuk meg rizsliszttel. Keverjük el a sonkát a fűszerekkel, kovásszal, tojással, tejföllel/joghurttal, majd forgassuk össze a kissé kihűlt krumplival. Öntsük az egészet a jénaiba, szórjuk meg a sajttal. 190 fokos sütőben süssük, amíg a sajt megpirul, a krumpli teljesen megpuhul, a szósz megszilárdul.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30*40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3679
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a sonkás tésztát, de sajnos a főtt tészta, különösen sajttal és zsíros sonkával „megfejelve” nem épp alakbarát. Hasonló ízvilágot azonban elérhetünk tészta nélkül is, jóval kevesebb kalóriával.   A kovászt azért használom benne, mert bár plusz liszt nélkül természetesen nem emel, keleszt meg semmit, de gazdagítja az ízeket, és jó „kötőanyag„. Kovásszal sütés közben gyakran keletkezik felesleg, ami ilyesmire jól felhasználható. De ha nincs kovászunk, egyszerűen liszttel és vízzel is helyettesíthetjük. Veszítünk kicsit az ízből, de működni fog így is.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...