r
Nosalty Logó

Sonkás quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juci
Sonkás quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 817 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 219 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    171 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    319 micro
  • β-karotin
    1307 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    958 micro
Összesen 817 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    169.7 g

Zsír

  • Összesen
    486.1 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    1378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5938.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    1644 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2224 mg
  • Nátrium
    1443 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1368.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5303 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    295 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    560 micro
  • Kolin:
    1146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4325 micro
  • α-karotin
    2552 micro
  • β-karotin
    10459 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7666 micro
Összesen 6522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A keverőgép táljába tesszük a tészta hozzávalóit, a margarint kisebb darabokban. A dagasztáshoz való keverőlapáttal keverni kezdjük.
  2. Kanalanként hozzáadjuk a hideg vizet. Ha összeállt a tészta, fóliába tekerve, a hűtőbe tesszük. ( Előző nap is elkészíthető, nem lesz semmi baja.)
  3. Amíg pihen a tészta, lobogó forró, sós vízben 3 percig főzzük a rózsáira szedett és félbevágott brokkolit, kivesszük, félretesszük.
  4. A feldarabolt gombát pici olajon pár percig megdinszteljük. Félretesszük.
  5. Olajon félig megdinszteljük a karikára vágott póréhagymát, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát.
  6. Beletesszük a felkockázott sonkát, és pár percig összesütjük, míg a répa is megpuhul.
  7. Hozzáadjuk a brokkolit és a gombát. Összekeverjük, ízlés szerint megsózzuk, 1-2 percig sütjük. Elzárjuk, hagyjuk kicsit hűlni.
  8. Előkészítünk 2 db 25 cm átmérőjű hőálló, alacsony peremű kerek sütőtálat.
  9. A tésztát elfelezzük, és kinyújtjuk annyira, hogy a tálak szélére is jusson.
  10. Belehelyezzük a tálakba. Egy belső tálat kapunk a tésztából.
  11. Elfelezzük az elkészített belevalókat, és szétosztjuk a tálakba.
  12. Felverjük a 6 tojást a fél liter főzőtejszínnel, ízlés szerint sózva és a reszelt sajttal megszórva. A két tálba osztjuk.
  13. Előmelegített sütőben sütjük.
  14. Melegen is és hidegen is kiváló. Friss idénysalátát kínáljunk hozzá. Ebből a mennyiségből 16 szelet nagyon finom quiche lesz. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15584
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 04.

Ajánló

Bármikor, vendégvárónak, előételnek kiváló. Elkészíthető gluténmentes lisztből lisztérzékenyeknek is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvét utáni első hétvégére esett most a születésnapom. Úgy gondoltam, a maradék sonkának remek alkalom az elpusztítására Nem a születésnapom ideje változott meg, hanem a Húsvét vándorol :).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...