r
Nosalty Logó

Sonkás-olívabogyós spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sonkás-olívabogyós spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 903 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1805 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2238.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    1180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1026 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 903 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4477.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    734 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    2361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2052 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 1805 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1025 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sonkát felkockázzuk, és olajon megpirítjuk.
  2. Rátesszük az apróra vágott paradicsomot és a fokhagymát. Amikor a paradicsom szétfőtt, akkor hozzáadjuk az olívabogyót. Teszünk ráízlés szerint borsot, sót. Arra vigyázzunk, hogy az olívabogyó sós.
  3. Pár percig mégfőzzük, majd lezárjuk alatta a gázt.Megszórjuk friss, apróra vágott petrezselyemzölddel ésmozzarella darabokkal. Jól elkeverjük.
  4. Végülösszekeverjük a kifőtt spagettivel, és még melegen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8772
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 11.

Ajánló

Parmezánforgácsokkal tovább lehet fokozni az ízét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a tésztákat, bármikor, bármivel. Megnézem, hogy mi van itthon, és abból összehozok valami rá valót. Ez is így született.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...