r
Nosalty Logó

Sonkás Miújság

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Laura36
Sonkás Miújság
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 18% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 435 kcal
  • 18% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1737 kcal
  • 18% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 18% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 435 kcal
  • 18% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.4 g

Zsír

  • Összesen
    110.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4030.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    2805 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 1737 kcal
  • 18% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a tölteléket: olívaolajon megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd hozzáöntjük a kis kockára vágott sonkát is. Jól összepirítjuk őket, és fűszerezzük.
  2. Amíg kihűl a töltelék, kinyújtjuk a leveles tésztát jó vékonyra, és korongokat szúrunk ki belőle (kb. 7-8 cm átmérőjűeket).
  3. A kiszúrt korongok felére ráhalmozunk egy kis tölteléket úgy, hogy a tészta szélére ne kerüljön.
  4. Felverünk 1 tojást, és megkenjük vele a töltelékes közepű korongok szélét.
  5. A megmaradt korongokkat beborítjuk a tölteléket, és jól lenyomkodjuk a széleit, hogy ne folyjon ki a sonkás-hagymás olaj.
  6. Végül megkenjük a tetejüket is tojással, megszórjuk őket reszelt sajttal, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10981
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 15.

Ajánló

A tölteléket lehet variálni: én csináltam már sonka helyett kolbásszal vagy sajtos töltelékkel. Ekkor egy tömlős sajtot keverek ki füstölt sajttal és fűszerekkel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Laura36 77 recept

Bede Róbert készítette ezt a sonkás táskát, állítólag ő ezt készíti, ha jönnek vendégek, és sietni kell. Azt hiszem, a nevet nem kell magyarázni :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...