r
Nosalty Logó

Somlói babapiskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kittusca
Somlói babapiskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 414 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3305 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 414 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4205 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    1451 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    629 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.9 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 3305 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejből és a pudingporból elkészítjük a pudingot. Közben a diót feldaraboljuk nagyobb darabokra, és a tojást kikeverjük a cukorral.
  2. Amikor már kezd felforrni a puding, hozzákeverjük a cukros tojást. Ha kész, kettészedjük a pudingot, és az egyik felébe beletesszük a diót, a másik felébe pedig a kakaóport és ízlés szerint rumaromát.
  3. A babapiskótát egy hőálló tálba tesszük, kissé meglocsoljuk rumaromával, és leöntjük mindkét pudingszósszal.
  4. Hűtőben tárolva megvárjuk, amíg néhány óra alatt készre puhul (a legjobb, ha egy egész éjjelt bennhagyjuk a hűtőben).
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5480
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 08.

Ajánló

Plusz étcsokoládés öntettel vagy nutellával is ízesíthetjük az egészet. Tejszínhabbal is tálalható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Somlói babapiskóta
Kittusca 22 recept

Egy esős hétvégi napon az otthon lévő hozzávalókból szerettem volna egy somlói galuskát csinálni, de mivel nagyon sok időm nem volt, így babapiskótából készítettem el. Így lett a neve Somlói babapiskóta. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...