r
Nosalty Logó

Somlói ahogy Maddus készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Somlói ahogy Maddus készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Az öntethez

A szóráshoz

Összesen 832 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Az öntethez

A szóráshoz

Összesen 4989 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Az öntethez

A szóráshoz

Összesen 187 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1241.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.5 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 832 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    148.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7450.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    2386 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2608 mg
  • Nátrium
    1877 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    788.9 g
  • Cukor
    480 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    943 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1528 micro
Összesen 4989 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a porcukorral, elvegyítjük a vízzel, belezuttyintjuk a sütőporral elkevert lisztet, simává dolgozzuk. Ebbe a masszába óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és kb. 160 fokos sütőben készre sütjük.
  3. Amíg a piskóta sül, a leírás alapján elkészítjük a kétféle öntetet, kihűtjük.
  4. A kész piskótát 2x2 cm-es darabokra vágjuk/tépjük.
  5. Egy nagyobb tál aljába mindkét öntetből teszünk egy keveset, erre kerül egy sor piskóta, majd újabb agag a kétféle öntetből arányosan elosztva, megszórjuk dióval és meggy szemekkel, a megylével kicsit meglocsoljuk. Ezt addig folytatjuk, amíg van a hozzávalókból. A tetejére ne piskóta kerüljön!
  6. Tálaláskor sok-sok tejszínhabbal koronázzuk. (Erről sajnos már nem tudtam képet készíteni.)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7282
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családom nagyon szereti, de mivel nem vagyunk mazsola és rum kedvelők, így meggyel és a levével bolondítom kicsit meg.

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...