r
Nosalty Logó

Snidlinges-zöldborsós töltött dagadó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Snidlinges-zöldborsós töltött dagadó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

Összesen 2047 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

Összesen 8186 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

Összesen 343 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    185.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 2047 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.5 g

Zsír

  • Összesen
    743.5 g
  • Telített zsírsav
    267 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3948.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    2031 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    936.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3783 micro
Összesen 8186 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

Elkészítés

A húshoz

  1. A dagadókat megtisztítjuk, felszúrjuk, besózzuk, a külsejét bedörzsöljükőrölt köménnyel és a hűtőbe rakjuk.
  2. A tojásokból 4-et sós vízben megfőzünk (kb. 10 perc).
  3. A kenyeret apró darabokra vágjuk és tejbe áztatjuk.
  4. Ha a tojás kész, lehűtjük és meghámozzuk. A kenyeret kinyomkodjuk.
  5. Egy tálban összekeverjük a kenyeret a főtt, összetört tojásokkal, a sóval, borssal, metélőhagymával, a zöldborsóval, az összezúzott fokhagymával és az egész tojással.
  6. Betöltjük a dagadókat, és 180 fokra előmelegített sütőben, 1-1,5 óra alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3181
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 24.

Ajánló

Köretnek sült burgonyát vagy párolt rizst ajánlok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Isteni kaja, bármikor, akár ebéd, akár vacsora.

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...