Shakshuka
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nusihun
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g chili0 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
0 kcal
-
4 kcal
-
267g konzerv paradicsom43 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
33g feta sajt88 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
80g pita220 kcal
Összesen
652
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
48g olívaolaj424 kcal
-
0g chili0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0 kcal
-
11 kcal
-
800g konzerv paradicsom128 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
240g pita660 kcal
Összesen
1957
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
2.9g olívaolaj26 kcal
-
0g chili0 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
49.1g konzerv paradicsom8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20.2g tojás25 kcal
-
6.1g feta sajt16 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
14.7g pita40 kcal
Összesen
119
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.1 g
Zsír
-
Összesen 34.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1936.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 394 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 446 mg
-
Nátrium 976 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 398.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 312 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1108 micro
-
β-crypt 91 micro
-
Likopin 7320 micro
-
Lut-zea 1024 micro
Összesen
652
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.3 g
Zsír
-
Összesen 102.7 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5808.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 1183 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 1339 mg
-
Nátrium 2929 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1195.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 877 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 254 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 935 mg
-
Retinol - A vitamin: 590 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 3323 micro
-
β-crypt 274 micro
-
Likopin 21960 micro
-
Lut-zea 3071 micro
Összesen
1957
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 1347 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
-
6 ek olívaolaj
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
1 ek fűszerpaprika
-
bors ízlés szerint
-
6 db tojás
-
3 db pita
Elkészítés
- Közepes lángon hevítsük fel az olajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát (és a chilit, ha fűszeresen kívánjuk), és süssük kb. 6 percig, míg puha és aranybarna nem lesz.
- Adjuk hozzá a fokhagymát, a köményt, a paprikát, és rendszeresen kevergetve főzzük további 2 percig. (kevés vizet adhatunk hozzá, ha félünk, hogy odaég a paprika)
- Tegyük egy tálba a paradicsomokat levükkel együtt, és kézzel kissé nyomkodjuk szét. Adjuk a fűszeres-hagymás keverékhez, és öntsünk hozzá 0,5-1 pohár vizet. Közepes lángon, időnként megkeverve főzzük 15 percig, míg kissé besűrűsődik. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk!
- Üssük a tojásokat egyenletesen elosztva a szószunk tetejére. Fedjük le a serpenyőt, és addig főzzük, míg a tojások sárgája épphogy megkeményedik. Ezután egy kanállal keverjük el a tojásfehérjéket a szószban óvatosan, hogy a sárgájukat ne törjük szét.
- Szórjuk meg a shakshukát a sajttal és a petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk meleg pita kíséretében.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 138
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 13180
- Feltöltés dátuma: 2011. október 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nusihun
3 recept
A magyar lecsó, a francia ratatouille közel-keleti megfelelője a Shakshuka. Nem egyszer látogattam Izraelbe, és minden nyaralás alkalmával újra és újra ettem ebből az egyszerű, mégis isteni ételből. Most, hogy kiköltöztem, végre meg is tanultam elkészíteni. Számos variációja létezik, mi is szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, az összes kedvenc hozzávalónkkal kísérletezhetünk. Ebben a receptben az alap fűszeres paradicsomszószt írtam le, az én extra hozzávalóm a feta sajt volt. Feta sajt nélkül a teljesen originál shakshukát kapjuk. Ami nagyon fontos (és nekem időbe telt ráéreznem), hogy a tojássárgája lágy és ne teljesen kemény legyen. Úgy az igazi a fogásunk! Jó étvágyat mindenkinek hozzá!