r
Nosalty Logó

Sertésszűz gombás palacsintabatyuval, snidlingmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sertésszűz gombás palacsintabatyuval, snidlingmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 921 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 3683 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 161 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1782.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1391 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 921 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    240.5 g

Zsír

  • Összesen
    253.1 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7129.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    351 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    3036 mg
  • Nátrium
    2334 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1363.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1848 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    445 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    1010 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5565 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 3683 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A palacsintatészta hozzávalóiból közepesen sűrű palacsintatésztát keverünk (a tej mennyisége függ a liszt minőségétől). Félretesszük pihenni.
  2. A szüzet, ha kell, hártyázzuk, majd jó ujjnyi szeletekre vágjuk, gyengéden sózzuk. Serpenyőben vajat hevítünk, majd a hússzeletek mindkét oldalát 1-1 percig elősütjük. (Villát nem szúrunk a húsba, mert kifolynak az értékes nedvek, csipesszel forgassuk! A hússzeletek oldalát is forgassuk körbe a serpenyőben, hogy pici kérget kapjanak.)
  3. A serpenyőből kiszedjük, majd mindegyiket körbetekerjük 1-1 szelet baconnel, és egy hőálló tálba sorakoztatjuk őket szorosan egymás mellé (összetűzni nem kell.). Ezzel végeztünk is.
  4. Abban a serpenyőben, amelyben a húst sütöttük, felhevítünk további 1 ek vajat, és a nagyonapróra vágott vargányát alaposan lepirítjuk rajta. Sózzuk, friss petrezselyemel ízesítjük. Félretesszük.
  5. Megsütjüka palacsintákat, közepes méretűeket süssünk, kb. 16 cm átmérőjűeket.
  6. A palacsinták közepébe kanalazzunk 1 evőkanálnyit a vargányából, majd készítsünk belőlük batyut. A batyu száját jól nyomkodjuk össze, majd egy snidlingszállal kötözzük össze. Tegyük őket egy hőálló tálba vagy kisebb tepsibe.
  7. Alaposan melegítsük elő a sütőt (ne ahideg sütőbe tegyük), és a húst kb. 15 percig süssük.
  8. Amíg a hús sül, elkészítjük a mártást: 1 ek felhevített vajon futtassuk meg az apróra vágott metélőhagymát, sózzuk, pici fehérborssal ízesítsük, majd öntsük fel a tejszínnel, és forraljuk be mártás sűrűségűre. Figyelem, a tejszín az habtejszín, főzőtejszínből sose lesz mártás sűrűség.
  9. Amikor a hús elkészült, a palacsintákat tegyük be kb. 5 percre a sütőbe, hogy átforrósodjanak (addig a hús pihen), majd azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8900
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 20.

Ajánló

Akár elő-, akár főételként is elképzelhető, vagy könnyű vacsora gyanánt. A pasik imádni fogják.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel úgy született, hogy ezek voltak itthon tegnap este. :) Először rozmaringos steak burgonyát gondoltam mellé köretnek, de aztán találtam egy kis vargányát a fagyasztóban, meg aztán a burgonya amúgy is olyan unalmas. Ezer éve szerettem volna ilyen kis palacsintabagyukat készíteni, egyszer a Lajos Mari-Hemző Károly 99 étel 33 színes ételfotóval sorozat valamelyik kiadványában (talán a vendégváró finomságok címűben, de ebben nem vagyok biztos) láttam, már arra sem emlékszem, milyen töltelékkel volt töltve, csak a batyuk maradtak meg az emlékezetemben. Csak az tántorított el eddig, hogy azt gondoltam, nagyon időigényes, mondhatni "pepecs" munka. Tegnap este rájöttem, hogy nem, az egész étellel, mártásostul, mindenestül végeztem egy órácska alatt.

Hozzávalók

A húshoz

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...