r
Nosalty Logó

Sertéspörköltes tökfőzelék

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
bárányka
Sertéspörköltes tökfőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    485 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    886 micro
Összesen 497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    158.2 g

Zsír

  • Összesen
    164.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3915.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    2050 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2425.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    510 mg
  • D vitamin:
    560 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    620 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    456 micro
  • β-karotin
    3269 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    4432 micro
Összesen 2488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    304 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lapockát megmossuk, és apró kockákra vágjuk, kisebbre, mintha pörköltet főznénk.
  2. A tököt meghámozzuk, magját eltávolítjuk, és legyaluljuk, vagy lereszeljük, ki hogy szokta.
  3. A hagymát és a paprikátapró kockákra vágjuk, és az olajon feltesszük dinsztelni.
  4. A paradicsomot meghámozzuk és 4 db-ra vágjuk, amikor a hagyma üvegesre párolódott hozzátesszük, és egy kicsit összefőzzük őket, ráteszünk egy késhegynyi pirospaprikát.
  5. Beletesszük a húst, jól megforgatjuk a szaftban, és felöntjük egy kevés vízzel, mintha pörköltet készítenénk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  6. A kaprot apróra vágjuk, ha valaki nem szereti, akkor összeköti egy csokorba és a végén kiveszi belőle, de el is lehet hagyni. Beletesszük az alapba és addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz, a vizet pótolni kell, de legyünk óvatosak, ne túl sokat, mert akkor híg lesz a főzelék, éppen csak annyit, nehogy odaégjen.
  7. Amikor a hús megpuhult, a tököt kissé kicsavarjuk és beletesszük, tovább főzzük, amíg a tök is meg nem puhul.
  8. Ha a tök is kész, akkor tálalhatjuk, mert nem kell sűríteni semmivel, ha nagyon híg lett, akkor még forraljuk egy kicsit, és elfő a leve.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8773
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 20.

Ajánló

Bárkinek, bármikor, ha szereti az új ízeket kipróbálni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertéspörköltes tökfőzelék
bárányka 7 recept

Van egy erdélyi ismerősöm, aki Nagyborozsnyón lakik. Egyik nap nálunk ebédelt, és éppen tökfőzelék volt az ebéd, azt mondta, ők nem így főzik. Megkérdeztem, hogy hogyan és elmondta ezt a receptet, én elkészítettem és nagyon finom. Egy kicsit más, mint a megszokott, és savanykás a paradicsomtól. Az egyik paprikám kicsit csípős volt, de ettől még pikánsabb lett az egész.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...