r
Nosalty Logó

Sertéskaraj pikáns mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Sertéskaraj pikáns mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Sült húshoz

Pikáns mártáshoz

Körethez

Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Sült húshoz

Pikáns mártáshoz

Körethez

Összesen 2398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Sült húshoz

Pikáns mártáshoz

Körethez

Összesen 102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.8 g

Zsír

  • Összesen
    100.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2775.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1743 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1665 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1654 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    707 micro
Összesen 2398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Sült húshoz

Pikáns mártáshoz

Körethez

Elkészítés

Sült húshoz

  1. Előző nap este a húst felszeleteljük és besózzuk.
  2. Másnap egy serpenyőben (én teflont használok) felforrósítjuk a margarint és az olajat. A hússzeleteket enyhén megborsozzuk, és a forró zsiradékban hirtelen átsütjük.
  3. Ezután kivesszük a húst, és egy tűzálló tálba tesszük át, amelybe belemertük a négy evőkanál forró vizet.
  4. Előmelegített sütőben alufóliával letakarva készre pároljuk.

Pikáns mártáshoz

  1. A serpenyőben maradt pecsenyeléhez öntjük a bort. Átforrósítjuk.
  2. Ezután beletesszük a zúzott fokhagymát, a cukrot, a szegfűszeget, a csipet borsot és a félbevágott, magozott szilvát.
  3. Átforgatjuk. Ezután reszeljük bele a gyömbért. Puhulásig kevergetve főzzük.
  4. Ezután meghintjük a keményítővel, és besűrítjük.

Körethez

  1. A burgonyát enyhén sós vízben héjastul megfőzzük.
  2. A petrezselymet finomra vágjuk.
  3. A főtt burgonyát tisztítás után zsiradékmentesen tálra tesszük, meghintjük petrezselyemmel. Mellé tesszük a húst és a mártást.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 26 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3604
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertéskaraj pikáns mártással
Lizinka_ 604 recept

Arra már pontosan nem emlékszem, hogy a recept honnan ered, csak arra, hogy régóta készítjük szilva szezonban ezt a különleges ételt. Ínyenceknek ajánlom!

Hozzávalók

Sült húshoz

Pikáns mártáshoz

Körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...