r
Nosalty Logó

Semla vagy fastlagsbulle

0,0

0 ÉRTÉKELÉS14 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Semla vagy fastlagsbulle
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

339
Kalória
7.1g
Fehérje
38.5g
Szénhidrátok
17.4g
Zsír
30.7g
Víz
61g
Koleszterin
1.5g
Rost
10.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 339 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4076 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 339 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    208.7 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4429.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1019 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1132 mg
  • Nátrium
    1818 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.2 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    368.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1535 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1509 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 4076 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 262 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk kb. 10 perc alatt. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a maradék tejet, majd az egészet összegyúrjuk a száraz hozzávalókkal (liszt, só, cukor, őrölt kardamom vagy fahéj) és a feljött élesztővel. Meleg helyen 45 percet kelesztjük, majd ismételten átgyúrva kis gombócokat formálunk belőlük (12 darab lesz).
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket távol egymástól, és letakarva még 30 percet kelesztjük.
  3. Végül elő­melegítjük a sütőt kb. 210 fokra, a bucik tetejét megkenjük tojással, és 10 perc alatt készre sütjük. Ezt követően rácsra helyezzük őket, és hagyjuk kihűlni.
  4. A krémhez a mandulát egészen finomra aprítjuk, majd összekeverjük a cukorral, tejjel és a félbevágott bucik kiszedett belsejével. Ezzel a krémmel megtöltjük a sütiket. A tejszínt, esetemben cukrászhabot felverjük, és ezt is rátesszük a mandulakrémre.
  5. Utolsó lépésben visszahelyezzük a bucik tetejét, majd az egészet meghintjük porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 210 °C

A svédek nagy kedvence, és most már a miénk is. Egy egyszerű, fűszeres, kelt tészta mandulakrémmel, sok habbal a tetején és végül meghintve kevés porcukorral.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!