r
Nosalty Logó

Schiacciata

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Mignon
Schiacciata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2419 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 187 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2011 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    1817 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1458 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12066.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    10900 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    733.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    1527 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8748 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 2419 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    679 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vizet megcukrozzuk, beleszórjuk az élesztőt, és megvárjuk, hogy felhabosodjon.
  2. Mikróban meglangyosítjuk a lisztet, hozzákeverjük a sót, a borsot és a rozmaringot.
  3. A felhabosodott élesztős vízből, az olajból és a lisztből dagasztókaros robotgéppel 10 perc alatt tésztát dagasztunk.
  4. A tésztát átforgatjuk egy vékonyan kiolajozott tálban, tetejére folpack-ot nyomkodunk, és kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és enyhén lisztes deszkán 30x40 cm-esre nyújtjuk.
  6. Sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe, vékonyan kiolajozzuk, belefektetjük a tésztát, konyharuhával letakarjuk, és újabb kb. 45 percig hagyjuk szobahőmérsékleten kelni.
  7. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  8. A tésztába mélyedéseket nyomkodunk az ujjunkkal, majd belerakosgatjuk a koktélparadicsomokat.
  9. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk sóval, és betesszük a forró sütőbe 25-30 percre.
  10. Rácsra tesszük hűlni, tetszőleges szeletekre vágjuk, és langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4563
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 22.

Ajánló

Megjegyzés: Az eredeti recept szerint (Stahl magazin Mediterrán kalandok) a megdagasztott tésztát (folpackal letakarva) egy éjszakára hűtőbe kell tenni, hogy lassan keljen meg. Másnap újra át kell gyúrni, és meleg helyen újrakeleszteni. Mivel idő szűkében nem volt erre lehetőségem, én eddig mindig kétszer kelesztettem meleg helyen, és így is nagyon finom lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű toszkán kenyérlepény, mégis csodás az ízvilága. Kitűnő borkorcsolya, de gyerekek is nagy örömmel majszolgatják. Nagyon finom hozzá mindenféle sajt, sonka és zöldsaláta. Koktélparadicsom helyett kirakhatjuk szőlővel is a tetejét, de sütöttem már csak rozmaringos változatban is. (2-3 rozmaringlevelet nyomkodtam a mélyedésekbe.) Minden változata tökéletes, próbálkozzunk bátran vele!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...