r
Nosalty Logó

Schiacciata

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mignon
Schiacciata
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

403
Kalória
9.7g
Fehérje
66.9g
Szénhidrátok
10.4g
Zsír
122.2g
Víz
-
Koleszterin
3.4g
Rost
2.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2419 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 187 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2011 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    1817 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    122.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1458 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12066.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    10900 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    733.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    1527 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8748 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 2419 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    679 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vizet megcukrozzuk, beleszórjuk az élesztőt, és megvárjuk, hogy felhabosodjon.
  2. Mikróban meglangyosítjuk a lisztet, hozzákeverjük a sót, a borsot és a rozmaringot.
  3. A felhabosodott élesztős vízből, az olajból és a lisztből dagasztókaros robotgéppel 10 perc alatt tésztát dagasztunk.
  4. A tésztát átforgatjuk egy vékonyan kiolajozott tálban, tetejére folpack-ot nyomkodunk, és kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és enyhén lisztes deszkán 30x40 cm-esre nyújtjuk.
  6. Sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe, vékonyan kiolajozzuk, belefektetjük a tésztát, konyharuhával letakarjuk, és újabb kb. 45 percig hagyjuk szobahőmérsékleten kelni.
  7. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  8. A tésztába mélyedéseket nyomkodunk az ujjunkkal, majd belerakosgatjuk a koktélparadicsomokat.
  9. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk sóval, és betesszük a forró sütőbe 25-30 percre.
  10. Rácsra tesszük hűlni, tetszőleges szeletekre vágjuk, és langyosan tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40

Egyszerű toszkán kenyérlepény, mégis csodás az ízvilága. Kitűnő borkorcsolya, de gyerekek is nagy örömmel majszolgatják. Nagyon finom hozzá mindenféle sajt, sonka és zöldsaláta. Koktélparadicsom helyett kirakhatjuk szőlővel is a tetejét, de sütöttem már csak rozmaringos változatban is. (2-3 rozmaringlevelet nyomkodtam a mélyedésekbe.) Minden változata tökéletes, próbálkozzunk bátran vele!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Krumplis focaccia

Kívül ropogós, belül légiesen puha kenyértészta hordozza magán a fűszeres krumplikockákat és sajttal-hagymával pirult burgonyaszeleteket. Ez a focaccia kiváló étkezéskísérő vagy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!