r
Nosalty Logó

Savanyú káposztás rozskenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Savanyú káposztás rozskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1755 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 147 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5286.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    4190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 1755 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dagasztógép táljába mérjük ki a liszteket, adjuk hozzá az élesztőt, keverjük össze. A káposzta kivételével rakjuk a többi hozzávalót is bele, kicsit keverjük el.
  2. A káposztát vágjuk össze, de nem kell nagyon apróra, rakjuk az edénybe, és dagasszuk 4-5 percig. Ha nagyon mérgesek vagyunk valakire, mi is dagaszthatjuk, mert a rozsliszt olyan ragadós, hogy oda kell csapni a deszkához, hogy leváljon a kezünkről. :o)
  3. Rakjuk egy kiolajozott tálba, forgassuk meg a tésztát, hogy bevonja körben. Letakarva, langyos helyen kelesszük duplájára, amiért rozsliszt, ez akár 2 óra is lehet.
  4. Olajozzuk ki egy kenyérsütő formát. Enyhén lisztezett deszkán kicsit gyúrjuk át a tésztát, nyújtsuk ki kb. 25x25 cm-re, tekerjük fel, csipkedjük egybe az összetételt. Rakjuk a formába, kenjük meg a tetejét olajjal, egy fóliát is olajozzunk be, és fedjük le a tésztát vele. Meleg helyen kelesszük ismét a duplájára, kb. 2 óra.
  5. Forró sütőbe rakva megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24x14x8
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1614
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azt hiszem, ismét a pinterest-en nézelődve találtam erre a receptre (a memóriám a régi, ne öregedjetek meg). Megdöbbentő neve ellenére igen ízletes kenyérke kerekedett belőle. Ropogós héjú, puha belsejű, a káposztától másnap is puha még letakarás nélkül is. Megpirítva, tormás majonézzel megkenve ínyenc szalámis szendvicset varázsolhatunk belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...