r
Nosalty Logó

Sausage and Mash

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sausage and Mash
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

krumpli és kolbász

gravy szósz

Összesen 1513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

krumpli és kolbász

gravy szósz

Összesen 6052 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

krumpli és kolbász

gravy szósz

Összesen 126 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2939.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    2445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.2 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4687 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 1513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.9 g

Zsír

  • Összesen
    344.1 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11756.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    895 mg
  • Nátrium
    9780 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.9 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    2264.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2541 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18746 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2314 micro
Összesen 6052 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

krumpli és kolbász

gravy szósz

Elkészítés

krumpli és kolbász

  1. A gravy készítéséhez mindent fel lehet használni, amit csak akarunk körülbelül: répa, hagyma, csontok, stb. Lepirítjuk őket olajon. A tepsit fel szoktam tenni a tűzhelyre, ott lepirítok mindent, majd egy kevés vízzel felöntjük, és betesszük a sütőbe, hogy minden íz kifőljön. Majd a levet leszűrjük, és áttörjük a zöldségeket is. Szórjuk meg egy evőkanál lisztel, és forraljuk ki. Egy sűrű szószt kell végezetül kapnunk, és ezzel öntsük le a kolbászt.
  2. Burgonyát megfőzzük csipetnyi sóval ízesített vízben.
  3. Ha megfőtt a burgonya, törjük át/össze a vajjal.
  4. A kolbászt sütőben süssük meg.
  5. Szeleteljük csíkokra a vöröshagymát, majd olajon dinszteljük le. Adjuk hozzá a barna cukrot, sót és a borsot. Mikor már jól lepirult, öntsük fel a sörrel.
  6. A póréhagymát szeleteljük fel vékony csíkokra, majd forgassuk át lisztben. Süssük ki a fritőzben, amíg aranysárga nem lesz. Ez igazából a tetejére kerül, mint dekoráció, de ízletes, én nagyon szeretem, érdemes azzal készíteni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 706
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az angolok egyik kedvenc étele, és én is nagyon szeretem, olcsó és nagyon gyorsan elkészíthető étel. A gravy szósz hozzá kicsit időigényes, de ha egyszer megcsinálod, lefagyasztod, utána mindig lesz.

Hozzávalók

krumpli és kolbász

gravy szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...