r
Nosalty Logó

Sausage and Mash

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sausage and Mash
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

krumpli és kolbász

gravy szósz

1513
Kalória
41g
Fehérje
145.2g
Szénhidrátok
86g
Zsír
566.1g
Víz
53.8g
Koleszterin
9.9g
Rost
83.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

krumpli és kolbász

gravy szósz

Összesen 1513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

krumpli és kolbász

gravy szósz

Összesen 6052 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

krumpli és kolbász

gravy szósz

Összesen 126 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2939.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    2445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.2 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    566.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4687 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 1513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.9 g

Zsír

  • Összesen
    344.1 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11756.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    895 mg
  • Nátrium
    9780 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.9 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    2264.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2541 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18746 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2314 micro
Összesen 6052 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

krumpli és kolbász

  1. A gravy készítéséhez mindent fel lehet használni, amit csak akarunk körülbelül: répa, hagyma, csontok, stb. Lepirítjuk őket olajon. A tepsit fel szoktam tenni a tűzhelyre, ott lepirítok mindent, majd egy kevés vízzel felöntjük, és betesszük a sütőbe, hogy minden íz kifőljön. Majd a levet leszűrjük, és áttörjük a zöldségeket is. Szórjuk meg egy evőkanál lisztel, és forraljuk ki. Egy sűrű szószt kell végezetül kapnunk, és ezzel öntsük le a kolbászt.
  2. Burgonyát megfőzzük csipetnyi sóval ízesített vízben.
  3. Ha megfőtt a burgonya, törjük át/össze a vajjal.
  4. A kolbászt sütőben süssük meg.
  5. Szeleteljük csíkokra a vöröshagymát, majd olajon dinszteljük le. Adjuk hozzá a barna cukrot, sót és a borsot. Mikor már jól lepirult, öntsük fel a sörrel.
  6. A póréhagymát szeleteljük fel vékony csíkokra, majd forgassuk át lisztben. Süssük ki a fritőzben, amíg aranysárga nem lesz. Ez igazából a tetejére kerül, mint dekoráció, de ízletes, én nagyon szeretem, érdemes azzal készíteni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Az angolok egyik kedvenc étele, és én is nagyon szeretem, olcsó és nagyon gyorsan elkészíthető étel. A gravy szósz hozzá kicsit időigényes, de ha egyszer megcsinálod, lefagyasztod, utána mindig lesz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

A dögös pincérnők sem hoztak megváltást: csődbe ment a világhírű...

Úgy tűnik, az emberiség szintet lépett, és sok év után már Amerikának sem kell egy gyorsétteremlánc csak azért, mert a cégvezetőség kizárólag szexinek mondott, férficsalogató pincérnőket alkalmaz, és mellé jó hamburgert árul. A valós indok természetesen a csökkenő forgalom, a lényeg viszont, hogy csődbe ment a Hooters.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!