Sausage and Mash
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
krumpli és kolbász
-
250g burgonya144 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
250g debreceni kolbász630 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
25g barna cukor95 kcal
-
50g sör22 kcal
-
35 kcal
gravy szósz
-
53 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
250g marhacsont0 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
-
25g víz0 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
1513
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
krumpli és kolbász
-
1000g burgonya578 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
1000g debreceni kolbász2520 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
100g barna cukor380 kcal
-
200g sör86 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
gravy szósz
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
1000g marhacsont0 kcal
-
200g barna cukor760 kcal
-
100g víz0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
6052
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
krumpli és kolbász
-
20.5g burgonya12 kcal
-
2g vaj15 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.1g póréhagyma1 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
20.5g debreceni kolbász52 kcal
-
7.4g vöröshagyma3 kcal
-
2g barna cukor8 kcal
-
4.1g sör2 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
gravy szósz
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
1.8g vöröshagyma1 kcal
-
4.9g sárgarépa2 kcal
-
3.7g fehérrépa2 kcal
-
20.5g marhacsont0 kcal
-
4.1g barna cukor16 kcal
-
2g víz0 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
Összesen
126
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41 g
Zsír
-
Összesen 86 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2939.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 2445 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.2 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 566.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 635 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4687 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 579 micro
Összesen
1513
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 163.9 g
Zsír
-
Összesen 344.1 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11756.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 656 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 364 mg
-
Foszfor 895 mg
-
Nátrium 9780 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 580.9 g
-
Cukor 336 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 2264.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2541 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 227 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 425 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 18746 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 2314 micro
Összesen
6052
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 384 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
krumpli és kolbász
-
1 kg burgonya
-
10 dkg vaj
-
1 kávéskanál só
-
1 késhegynyi bors
-
1 db póréhagyma
-
5 dkg finomliszt
-
1 kg debreceni kolbász
-
4 közepes db vöröshagyma
-
10 dkg barna cukor
-
2 dl sör
-
2 ek napraforgó olaj
gravy szósz
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 kg marhacsont
-
20 dkg barna cukor
-
1 dl víz
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
krumpli és kolbász
- A gravy készítéséhez mindent fel lehet használni, amit csak akarunk körülbelül: répa, hagyma, csontok, stb. Lepirítjuk őket olajon. A tepsit fel szoktam tenni a tűzhelyre, ott lepirítok mindent, majd egy kevés vízzel felöntjük, és betesszük a sütőbe, hogy minden íz kifőljön. Majd a levet leszűrjük, és áttörjük a zöldségeket is. Szórjuk meg egy evőkanál lisztel, és forraljuk ki. Egy sűrű szószt kell végezetül kapnunk, és ezzel öntsük le a kolbászt.
- Burgonyát megfőzzük csipetnyi sóval ízesített vízben.
- Ha megfőtt a burgonya, törjük át/össze a vajjal.
- A kolbászt sütőben süssük meg.
- Szeleteljük csíkokra a vöröshagymát, majd olajon dinszteljük le. Adjuk hozzá a barna cukrot, sót és a borsot. Mikor már jól lepirult, öntsük fel a sörrel.
- A póréhagymát szeleteljük fel vékony csíkokra, majd forgassuk át lisztben. Süssük ki a fritőzben, amíg aranysárga nem lesz. Ez igazából a tetejére kerül, mint dekoráció, de ízletes, én nagyon szeretem, érdemes azzal készíteni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 706
- Feltöltés dátuma: 2017. április 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az angolok egyik kedvenc étele, és én is nagyon szeretem, olcsó és nagyon gyorsan elkészíthető étel. A gravy szósz hozzá kicsit időigényes, de ha egyszer megcsinálod, lefagyasztod, utána mindig lesz.