r
Nosalty Logó

Sárgarépás-karottás tönkölytészta grillezett spárgával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
Sárgarépás-karottás tönkölytészta grillezett spárgával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1246 micro
  • β-karotin
    3627 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3807.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    2459 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1417 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    548 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    836 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4983 micro
  • β-karotin
    14507 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4146 micro
Összesen 1280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    516 micro
  • β-karotin
    1502 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárga- és karottarépát megmossuk és zöldséghámozóval meghámozzuk. Ugyanazzal a lendülettel és a kezünkben lévő hámozóval szép egyenletes, hosszúcsíkokba aprítjuk.
  2. A petrezselyemzöldet megmossuk és leszárítjuk, majd a szárát apróra vágjuk és egy lábosba tesszük. A leveles részt dúrvára vagdaljuk és félretesszük. Az új fokhagymát ugyancsak megmossuk és levelestől apróra vágjuk majd a lábasba rakjuk. 3-4 ek olívaolajon megfonnyasztjuk majd a sóval és borsikafűvel fűszerezzük. Beletesszük a vékony csíkokra forgácsolt répaféléket és fedő alatt ressre pároljuk.
  3. Közben a tönkölytésztát bő sós vízben al dente megfőzzük. A vizet leszűrve róla összekeverjük a megpárolt répákkal és a petrezselyemzölddel. Egy csipetnyi cukorral lehet édesíteni, bár a répák már önmagukban is édeskés ízűek.
  4. A grill serpenyőt - aminek az alja úgy van kiképezve, mint a grill-rács, hogy szép rácsot lehessen sütni a steak-be - szárazon a lángra tesszük hevülni. (Fontos, hogy ne kenjük be semmivel - legkevésbé olajjal -, mert akkor biztosra vehető, hogy a szomszédok hamarosan a tűzoltókat hívják, olyan füst lesz.) Ha már nagyon forró, akkor a megmosott, leszárított spárgát szép sorban ráfektetjük. Érdemes egy kistányért a spárgák tetejére tenni, hogy jobban tapadjanak a grill-felülethez. 4-5 percnyi sütés után a spárgákat sorban megforgatjuk, és a másik oldalt is átsütjük. Érdemes kicsit ropogósra hagyni.
  5. Ha megsült a spárga, a szárakat hosszában kettévágjuk, és falatnyi darabokra szeleteljük és belekeverjük a tésztába.
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8719
  • Feltöltés dátuma: 2008. április 29.

Ajánló

A tönkölybúzából készült tészta sokkal hamarabb elkészül, mint a hagyományos durumtészta vagy tojásos száraztészta. A forrásban lévő bő vízbe 1-2 tk tengeri sót teszünk, és azután engedjük bele a tésztát, majd néha megkeverve készre főzzük. A fedőt fővés közben érdemes nem visszatenni, mert így megúszhatjuk a kellemetlen tűzhelysúrolást. A fehér tönkölytésztát elegendő 2-3 percig főzni majd a lángot elzárva alatta még 1-2 percig a forró vízben állni hagyni. A sötét tönkölytésztát annyi különbséggel készítjük, hogy 4-5 percig főzzük, majd leszűrés előtt állni hagyjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgarépás-karottás tönkölytészta grillezett spárgával
ze(n)derta 188 recept

Első alkalommal pirított sonkacsíkokkal készült el ez a nagyon finom tészta, de most a spárgaszezon kellős közepén gondoltam kipróbálom más hozzávalóból is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...