r
Nosalty Logó

Sárgacsili fehérbabból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sárgacsili fehérbabból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Fűszerkeverék

Csili

Összesen 771 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Fűszerkeverék

Csili

Összesen 3087 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Fűszerkeverék

Csili

Összesen 98 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2256 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    1217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    636.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 771 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    120.5 g

Zsír

  • Összesen
    154.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9024.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1394 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    1013 mg
  • Foszfor
    1595 mg
  • Nátrium
    4866 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    2544.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    737 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    823 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2040 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2402 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2509 micro
Összesen 3087 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Fűszerkeverék

Csili

Elkészítés

Fűszerkeverék

  1. A fűszerkeverék összes hozzávalót összekeverjük, és eltesszük egy kis aromazáró üvegben.
  2. A sárgacsilihez 1 púpozott teáskanálnyit fogunk csak felhasználni.

Csili

  1. A babot megmossuk, ha szükséges, átválogatjuk, és enyhén sós vízben legalább 4 órát áztatjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, a csilipaprikát összetörjük vagy összevágjuk. A bab áztatólevét leöntjük, ismét átmossuk, és lecsöpögtetjük.
  3. Egy nagy lábasban megolvasztjuk a vajat, és elkeverjük az olívaolajjal. Kicsit megborsozzuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a csilit, majd hozzácsapunk 1 púpozott teáskanállal a fűszerkeverékből.
  4. A hagymát, a csilit és a fűszerkeveréket 3-4 percen át folyamatos kevergetés mellett pirítjuk, és a bab hozzáadása után újabb 3-4 percen át ugyanígy, de óvatosan, nehogy leégés keletkezzen. Akár a lángot is lejjebb vehetjük erre az időre, hogy biztosra menjünk.
  5. Felöntjük 3 dl hideg vízzel, megsózzuk, és elkeverünk benne egy kávéskanál kurkumát. Közben egy vízforralóban felforralunk körülbelül 2 liter vizet.
  6. 10 percig pároljuk az egészet fedő alatt, majd hozzáöntjük a forró vizet, és néha átkeverve, megemelt fedő alatt körülbelül 1 órát főzzük nagy lángon. A fehérbab lassan fő át, de ha kész, hamar szétesik, ezért érdemes a vége felé gyakran kóstolni. Ha nem pirítottuk elég hosszan a hagymás-fűszeres alapot, előfordulhat, hogy hab keletkezik, amit a jó végeredmény érdekében egy szűrő és merőkanál segítségével le kell mernünk.
  7. Tálaláskor durvára vágott friss petrezselyemmel vagy korianderrel szórjuk meg.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 600
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 21.

Ajánló

A fűszerkeverék eredetileg tacóhoz készült, de többféle csilihez és sült krumpli fűszerezésére is felhasználható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha valaki lemond húsokról, a babból készült ételek kiváló fehérjeforrásként működnek. Imádom a csiliket, a babfélék közül pedig a fehérbab a kedvencem, ezért kísérleteztem ki ezt a csilit, amihez egy tacó-fűszerkeveréket használok. 

Hozzávalók

Fűszerkeverék

Csili

Címlapról ajánljuk

További cikkek