Sárgaborsóleves pirított gombával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
63g felesborsó228 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
150g víz0 kcal
-
71 kcal
-
50g gomba11 kcal
Összesen
394
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g felesborsó910 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
600g víz0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
200g gomba43 kcal
Összesen
1572
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
18g felesborsó66 kcal
-
6.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g leveskocka2 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
14.4g főzőtejszín19 kcal
-
43.2g víz0 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
-
14.4g gomba3 kcal
Összesen
113
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 900.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 306 mg
-
Nátrium 426 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 259.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
394
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.7 g
Zsír
-
Összesen 67.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3600.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 1224 mg
-
Nátrium 1702 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 1037.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 469 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 268 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
1572
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 74.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg felesborsó
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
1 kk kurkuma
-
2 dl főzőtejszín
-
6 dl víz
-
4 ek napraforgó olaj
-
20 dkg gomba
Elkészítés
- A sárgaborsót alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
- Egy edényben hevítsünk fel két evőkanál olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és kezdjük el párolni. Amikor már üvegesre párolódott, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a lecsepegtetett borsót is, és keverjük alaposan össze.
- Ezután adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és a kurkumával, majd öntsük fel a vízzel. Félig lefedve, főzzük puhára a borsót. Amikor már teljesen megpuhult, akkor állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejszínt. Ezután forraljuk ki, és főzzük még pár percig. (ízlés szerint botmixerrel pépesíthetjük)
- A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. Egy serpenyőben hevítsük fel a maradék olajat, majd adjuk hozzá a gombát. Ezután enyhén sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd pároljuk, pirítsuk készre. Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd kanalazzuk rá a gombát, és úgy kínáljuk.
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 696
- Feltöltés dátuma: 2023. január 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
384 recept