r
Nosalty Logó

Sárgabarackos pite 3.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Wendy
Sárgabarackos pite 3.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A forma kenéséhez

A gyümölcsös réteghez

Az öntethez

1140
Kalória
19.5g
Fehérje
118.8g
Szénhidrátok
67.8g
Zsír
347.2g
Víz
490.6g
Koleszterin
7.5g
Rost
58.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A forma kenéséhez

A gyümölcsös réteghez

Az öntethez

Összesen 1140 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A forma kenéséhez

A gyümölcsös réteghez

Az öntethez

Összesen 4560 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A forma kenéséhez

A gyümölcsös réteghez

Az öntethez

Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    347.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    3183 micro
  • β-crypt
    299 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 1140 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    271 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2727 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    654 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.2 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1389 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    346 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    1091 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2454 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    12733 micro
  • β-crypt
    1197 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2401 micro
Összesen 4560 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk 125 g vajjal / margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót és a tojássárgákat, és gyors mozdulattal összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.
  2. Egy lapos gyümölcstorta formát kikenünk 10 g vajjal/ margarinnal. A tésztát kinyújtjuk korong alakúra, és kibéleljük vele a formát, úgy, hogy pereme is legyen, majd az alját megszurkáljuk. Meghintjük az elmorzsolt babapiskótával.
  3. Vágott felükkel lefelé a tésztára rakosgatjuk a lecsöpögtetett sárgabarackokat.
  4. Az öntethez simára keverjük a pudingporral a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat, a tojásokat és a tojássárgákat, és kézi habverővel sima eleggyé keverjük.
  5. Az öntetet a barack tetejére öntjük.
  6. Előmelegített sütőben, középső rácson 45-50 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28-30

Egy régi Nők Lapjából származik a recept. A vajat a liszttel én a robotgépben "morzsoltam el". A sütemény tetejére még sütés előtt lehet mandulaforgácsot is szórni. Fagyasztott barackból még nem próbáltam, de talán azzal is megy a dolog, bár szerintem akkor célszerű a barackot kiolvasztani, mert eláztatja a tésztát. Én a sütit  a nyáron eltett barackbefőttből készítettem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!