Sárgabarackos pite 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Wendy
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
5g babapiskóta20 kcal
A forma kenéséhez
-
3g vaj18 kcal
A gyümölcsös réteghez
-
300g sárgabarack134 kcal
Az öntethez
-
19 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
Összesen
1140
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
21g babapiskóta79 kcal
A forma kenéséhez
-
10g vaj72 kcal
A gyümölcsös réteghez
-
1200g sárgabarack536 kcal
Az öntethez
-
76 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
Összesen
4560
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
10.7g finomliszt39 kcal
-
5.4g vaj38 kcal
-
2.6g porcukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
0.9g babapiskóta3 kcal
A forma kenéséhez
-
0.4g vaj3 kcal
A gyümölcsös réteghez
-
51.5g sárgabarack23 kcal
Az öntethez
-
0.9g vaníliás pudingpor3 kcal
-
17.2g habtejszín50 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
Összesen
195
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 67.8 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 491 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 681.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 327 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.8 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 347.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 893 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 273 mg
-
Retinol - A vitamin: 613 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 3183 micro
-
β-crypt 299 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 600 micro
Összesen
1140
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.9 g
Zsír
-
Összesen 271 g
-
Telített zsírsav 157 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1962 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2727 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 654 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 214 mg
-
Foszfor 1310 mg
-
Nátrium 361 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 475.2 g
-
Cukor 235 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1389 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3571 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 346 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 1091 mg
-
Retinol - A vitamin: 2454 micro
-
α-karotin 242 micro
-
β-karotin 12733 micro
-
β-crypt 1197 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2401 micro
Összesen
4560
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 547 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
250 g finomliszt
-
60 g porcukor
-
1 csipet só
-
2 db tojássárgája
-
3 db babapiskóta
A forma kenéséhez
-
10 g vaj
A gyümölcsös réteghez
-
1.2 kg sárgabarack
Az öntethez
-
20 g vaníliás pudingpor
-
4 dl habtejszín
-
50 g cukor
-
2 db tojás
-
2 db tojássárgája
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet elmorzsoljuk 125 g vajjal / margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót és a tojássárgákat, és gyors mozdulattal összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.
- Egy lapos gyümölcstorta formát kikenünk 10 g vajjal/ margarinnal. A tésztát kinyújtjuk korong alakúra, és kibéleljük vele a formát, úgy, hogy pereme is legyen, majd az alját megszurkáljuk. Meghintjük az elmorzsolt babapiskótával.
- Vágott felükkel lefelé a tésztára rakosgatjuk a lecsöpögtetett sárgabarackokat.
- Az öntethez simára keverjük a pudingporral a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat, a tojásokat és a tojássárgákat, és kézi habverővel sima eleggyé keverjük.
- Az öntetet a barack tetejére öntjük.
- Előmelegített sütőben, középső rácson 45-50 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28-30
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 194
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 39792
- Feltöltés dátuma: 2010. február 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Wendy
59 recept
Egy régi Nők Lapjából származik a recept. A vajat a liszttel én a robotgépben "morzsoltam el". A sütemény tetejére még sütés előtt lehet mandulaforgácsot is szórni. Fagyasztott barackból még nem próbáltam, de talán azzal is megy a dolog, bár szerintem akkor célszerű a barackot kiolvasztani, mert eláztatja a tésztát. Én a sütit a nyáron eltett barackbefőttből készítettem.