r
Nosalty Logó

Sárgabarackos pite 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Sárgabarackos pite 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A forma kenéséhez

A gyümölcsös réteghez

Az öntethez

Összesen 1140 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A forma kenéséhez

A gyümölcsös réteghez

Az öntethez

Összesen 4560 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A forma kenéséhez

A gyümölcsös réteghez

Az öntethez

Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    3183 micro
  • β-crypt
    299 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 1140 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    271 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2727 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    654 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.2 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1389 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    346 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    1091 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2454 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    12733 micro
  • β-crypt
    1197 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2401 micro
Összesen 4560 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forma kenéséhez

A gyümölcsös réteghez

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk 125 g vajjal / margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót és a tojássárgákat, és gyors mozdulattal összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.
  2. Egy lapos gyümölcstorta formát kikenünk 10 g vajjal/ margarinnal. A tésztát kinyújtjuk korong alakúra, és kibéleljük vele a formát, úgy, hogy pereme is legyen, majd az alját megszurkáljuk. Meghintjük az elmorzsolt babapiskótával.
  3. Vágott felükkel lefelé a tésztára rakosgatjuk a lecsöpögtetett sárgabarackokat.
  4. Az öntethez simára keverjük a pudingporral a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat, a tojásokat és a tojássárgákat, és kézi habverővel sima eleggyé keverjük.
  5. Az öntetet a barack tetejére öntjük.
  6. Előmelegített sütőben, középső rácson 45-50 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28-30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 39792
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi Nők Lapjából származik a recept. A vajat a liszttel én a robotgépben "morzsoltam el". A sütemény tetejére még sütés előtt lehet mandulaforgácsot is szórni. Fagyasztott barackból még nem próbáltam, de talán azzal is megy a dolog, bár szerintem akkor célszerű a barackot kiolvasztani, mert eláztatja a tésztát. Én a sütit  a nyáron eltett barackbefőttből készítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A forma kenéséhez

A gyümölcsös réteghez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...