r
Nosalty Logó

Sárgabarackos karaj Zsuzsa konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Sárgabarackos karaj Zsuzsa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 517 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2066 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    373 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1317 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 517 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3088.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1946 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.9 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1492.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    5266 micro
  • β-crypt
    485 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 2066 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    234 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük.
  2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  3. A cukrot (vagy ennek megfelelő édesítőszert), az ecetet, citromlevet, paradicsompürét, pirospaprikát egy tálban összekeverjük.
  4. Az olajat a vajjal együtt felforrósítjuk, és fehéredésig kisütjük a hússzeleteket. A kisült szeleteket tűzálló tálba tesszük.
  5. A visszamaradt zsiradékban aranysárgára pároljuk a hagymát. Ráöntjük a paradicsomos, ecetes keveréket. 3-4 percig főzzük együtt.
  6. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a hússzeletekre.
  7. A barackot megmossuk, kimagozzuk. A fél barackokkal megrakjuk a hússzeleteket,fedjük le a tálat alufóliával.
  8. Közepes tűznél 50 percig sütjük. Félidőben vegyük le az alufóliát.
  9. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3182
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 24.

Ajánló

Krumplipüré, rizs illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos karaj Zsuzsa konyhájából
8zsuzsa8 210 recept

Mindig szerettem a hús és gyümölcs házasságát. Ezért örültem meg ennek a receptnek, amire egy francia szakácskönyvben bukkantam. Barackszezonban minden évben elkészítem. Felezett barackot a mélyhűtőbe teszek, hogy télen is ehessük ezt a finom ételt. Előre elkészíthető, a vendégek érkezése előtt egy órával kell a sütőbe tenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...