Sárgabarackos karaj Zsuzsa konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
8zsuzsa8
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g sárgabarack56 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
18 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
3g fehérborecet0 kcal
-
3 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
517
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g sárgabarack223 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
32g citromlé7 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
800g sertés rövidkaraj1328 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
71 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g fehérborecet2 kcal
-
13 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2066
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
25.4g sárgabarack11 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
-
10.2g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
40.7g sertés rövidkaraj68 kcal
-
17.3g vöröshagyma6 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0.5g fehérborecet0 kcal
-
0.8g sűrített paradicsom1 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
105
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.4 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 772.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 487 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 373 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 1317 micro
-
β-crypt 121 micro
-
Likopin 1151 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
517
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 181.6 g
Zsír
-
Összesen 93.1 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 555 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3088.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 215 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 281 mg
-
Foszfor 1946 mg
-
Nátrium 414 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.9 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1492.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 611 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 168 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 502 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 93 micro
-
β-karotin 5266 micro
-
β-crypt 485 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 431 micro
Összesen
2066
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 268 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 234 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg sárgabarack
-
2 dkg vaj
-
4 ek citromlé
-
2 dl víz
-
só teáskanál
-
80 dkg sertés rövidkaraj
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 ek fehérborecet
-
1 ek sűrített paradicsom
-
1 kk fűszerpaprika
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A húst felszeleteljük.
- A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
- A cukrot (vagy ennek megfelelő édesítőszert), az ecetet, citromlevet, paradicsompürét, pirospaprikát egy tálban összekeverjük.
- Az olajat a vajjal együtt felforrósítjuk, és fehéredésig kisütjük a hússzeleteket. A kisült szeleteket tűzálló tálba tesszük.
- A visszamaradt zsiradékban aranysárgára pároljuk a hagymát. Ráöntjük a paradicsomos, ecetes keveréket. 3-4 percig főzzük együtt.
- Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a hússzeletekre.
- A barackot megmossuk, kimagozzuk. A fél barackokkal megrakjuk a hússzeleteket,fedjük le a tálat alufóliával.
- Közepes tűznél 50 percig sütjük. Félidőben vegyük le az alufóliát.
- Melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3192
- Feltöltés dátuma: 2013. július 24.
Ajánló
Krumplipüré, rizs illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
8zsuzsa8
210 recept
Mindig szerettem a hús és gyümölcs házasságát. Ezért örültem meg ennek a receptnek, amire egy francia szakácskönyvben bukkantam. Barackszezonban minden évben elkészítem. Felezett barackot a mélyhűtőbe teszek, hogy télen is ehessük ezt a finom ételt. Előre elkészíthető, a vendégek érkezése előtt egy órával kell a sütőbe tenni.