Sárgabaracklekvár Salamon Csillától
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
750g sárgabarack335 kcal
-
200g befőzőcukor774 kcal
-
13g dzsemfix37 kcal
-
0 kcal
Összesen
1146
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
3000g sárgabarack1339 kcal
-
800g befőzőcukor3096 kcal
-
50g dzsemfix146 kcal
-
0 kcal
Összesen
4581
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
77.9g sárgabarack35 kcal
-
20.8g befőzőcukor80 kcal
-
1.3g dzsemfix4 kcal
-
0 kcal
Összesen
119
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 451.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 285.5 g
-
Cukor 272 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 602.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 670 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 133 micro
-
β-karotin 7631 micro
-
β-crypt 725 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 621 micro
Összesen
1146
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.1 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1806.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 371 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 279 mg
-
Foszfor 642 mg
-
Nátrium 486 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1142.1 g
-
Cukor 1088 mg
-
Élelmi rost 65 mg
VÍZ
-
Összesen 2409.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2678 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 279 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 530 micro
-
β-karotin 30523 micro
-
β-crypt 2902 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2483 micro
Összesen
4581
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 46.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 793 micro
-
β-crypt 75 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
-
3 kg sárgabarack
-
80 dkg befőzőcukor
-
2 csomag dzsemfix
-
1 késhegynyi nátrium-benzoát
Elkészítés
- Barackot megmossuk, kimagozzuk, és ledaráljuk (én paradicsomdarálón daráltam le, így a héja nem került bele a pépbe.)
- Nagyobb edényben takarék lángon folyamatos kevergetés mellett jó sűrűre főzzük (kb. 2 óra).
- Az utolsó fél órában hozzáadjuk a dzsemfixszel elkevert cukrot, és tovább keverjük.
- Üvegeket kimossuk, lekvárt belemerítjük, tetejükre teszünk egy csipet nátrium-benzoátot, és szorosan lezárjuk az üvegeket.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 25510
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Salamon Csilla
1203 recept
Sok munka van vele, de a házi lekvárnak párja nincs.:)