r
Nosalty Logó

Sárgabaracklekvár Salamon Csillától

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Salamon Csilla
Sárgabaracklekvár Salamon Csillától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1146 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4581 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.5 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    670 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    7631 micro
  • β-crypt
    725 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 1146 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1142.1 g
  • Cukor
    1088 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    2409.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2678 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    530 micro
  • β-karotin
    30523 micro
  • β-crypt
    2902 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2483 micro
Összesen 4581 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Barackot megmossuk, kimagozzuk, és ledaráljuk (én paradicsomdarálón daráltam le, így a héja nem került bele a pépbe.)
  2. Nagyobb edényben takarék lángon folyamatos kevergetés mellett jó sűrűre főzzük (kb. 2 óra).
  3. Az utolsó fél órában hozzáadjuk a dzsemfixszel elkevert cukrot, és tovább keverjük.
  4. Üvegeket kimossuk, lekvárt belemerítjük, tetejükre teszünk egy csipet nátrium-benzoátot, és szorosan lezárjuk az üvegeket.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 25509
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabaracklekvár Salamon Csillától
Salamon Csilla 1202 recept

Sok munka van vele, de a házi lekvárnak párja nincs.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...