Sárgabaracklekvár Bettyke konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
625g sárgabarack279 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
6g dzsemfix18 kcal
Összesen
781
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
2500g sárgabarack1116 kcal
-
500g cukor1935 kcal
-
25g dzsemfix73 kcal
Összesen
3124
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
82.6g sárgabarack37 kcal
-
16.5g cukor64 kcal
-
0.8g dzsemfix2 kcal
Összesen
103
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 193.6 g
-
Cukor 182 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 501.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 558 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 110 micro
-
β-karotin 6359 micro
-
β-crypt 605 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 517 micro
Összesen
781
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.6 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1350.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 307 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 535 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 774.4 g
-
Cukor 730 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 2007.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2232 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 233 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 442 micro
-
β-karotin 25436 micro
-
β-crypt 2418 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2069 micro
Összesen
3124
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 44.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 841 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
-
2.5 kg sárgabarack
-
50 dkg cukor
Elkészítés
- Az üvegeket forrásban lévő vízben kifőzzük a fedőkkel együtt. Erre oda kell figyelni, ha nem szeretnénk tartósítószert használni. A steril üvegeket óvatosan kiszedjük.
- A barackokat pár percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd lehámozzuk a héját, és kimagozzuk. (Így könnyebb lehámozni.)
- A barackot beletesszük a lábasba, és elkezdjük főzni közepes lángon.
- Hozzáadjuk a cukrot és addig főzzük, míg szét nem főnek a barackok. Ezután hozzáadjuk a dzsemfix-et. Ha ezt kihagyjuk, az se baj. (Ettől szebb lesz a színe.)
- A steril üvegekbe szedjük, a fedőt rácsavarjuk, majd fejjel lefele fordítjuk. Takaróba tesszük, és másnapig hagyjuk úgy kihűlni.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 122964
- Feltöltés dátuma: 2012. július 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a lekvár nem hasonlítható össze a boltival. Mamámnál ettem sokat, csak ő tartósítószerrel készítette.