Sárgabaracklekvár ahogy Pannika készíti
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Pannika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
375g sárgabarack167 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
651
kcal
- 1% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
3000g sárgabarack1339 kcal
-
1000g cukor3870 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
5209
kcal
- 1% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
75g sárgabarack33 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
130
kcal
- 1% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.8 g
-
Cukor 157 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 301.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 335 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 3815 micro
-
β-crypt 363 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 310 micro
Összesen
651
kcal
- 1% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.1 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1361.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 373 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 279 mg
-
Foszfor 642 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1310 g
-
Cukor 1256 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 2409.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2678 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 279 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 530 micro
-
β-karotin 30523 micro
-
β-crypt 2902 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2483 micro
Összesen
5209
kcal
- 1% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 34 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 763 micro
-
β-crypt 73 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
-
3 kg sárgabarack
-
1 kg cukor
-
1 kávéskanál szalicil
Elkészítés
- A főzés előtti este a sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, és egy nagy főzőedénybe tesszük, leszórjuk a cukor felével.
- Másnapra enged annyi levet, hogy oda lehet rakni főni. Barackfajtától függ, és hogy ki milyen sűrűen szereti, körülbelül 30 perc-1 órát kell főzni, majd hozzáadjuk a cukor másik felét, és addig forraljuk, míg a hab el nem fő.
- A hab eltűnése után kimosott üvegekbe töltjük, és üvegenként késhegynyi szalicilt teszünk a tetejére. Celofánt rá, és csavaros kalappal lezárni.
- Száraz dunsztba rakjuk, ami abból áll, hogy az üvegek alá és fölé tiszta, vastag takaró kerül, amelybe az üvegeket jól bebugyoláljuk.
- Két nap alatt kihűl, és polcra lehet rakni. Körülbelül 7-8 db 3 dl-es üveggel lesz.
- Felbontás után hűtőben kell tárolni.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 34588
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Pannika
17 recept
A család nagy kedvence évtizedek óta.:-)