r
Nosalty Logó

Sárgabaracklekvár ahogy helena készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
helena26
Sárgabaracklekvár ahogy helena készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 794 kcal
  • 1% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4763 kcal
  • 1% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 1% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.1 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    3391 micro
  • β-crypt
    322 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 794 kcal
  • 1% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1206.6 g
  • Cukor
    1170 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1606.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1786 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    353 micro
  • β-karotin
    20348 micro
  • β-crypt
    1934 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1655 micro
Összesen 4763 kcal
  • 1% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    678 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackot megmossuk, kiszedjük a magot, és egy nagyobb lábasba rakjuk. Hozzáöntjük a cukrot, összekeverjük, és pár órát állni hagyjuk, hogy a cukor elolvadjon. Időnként átkeverjük.
  2. Ezután elkezdjük főzni, majd amikor a barack megpuhul, kézi mixerrel szétturmixoljuk, és főzzük kb. 1 órát.
  3. Előre elkészített üvegekbe öntjük, és 2-3 napig szárítjuk, hogy a teteje bebőrösödjön, majd lezárjuk fedővel, és kamrába tesszük.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 48637
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 18.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Legtöbbször a lekvárt száraz dunsztba rakom, most meg próbáltam így elrakni. Viszont ha nincsen időnk vele várni,akkor  forrón rakjuk üvegbe, és tegyük száraz dunsztba! Ez viszont gyorsabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek