Sárgabaracklekvár ahogy helena készíti
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
helena26
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
2000g sárgabarack893 kcal
-
1000g cukor3870 kcal
Összesen
4763
kcal
- 1% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201.1 g
-
Cukor 195 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 267.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 298 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 3391 micro
-
β-crypt 322 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 276 micro
Összesen
794
kcal
- 1% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 916.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 428 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1206.6 g
-
Cukor 1170 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1606.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1786 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 186 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 353 micro
-
β-karotin 20348 micro
-
β-crypt 1934 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1655 micro
Összesen
4763
kcal
- 1% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 30.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.2 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 678 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
-
1 kg cukor
Elkészítés
- A barackot megmossuk, kiszedjük a magot, és egy nagyobb lábasba rakjuk. Hozzáöntjük a cukrot, összekeverjük, és pár órát állni hagyjuk, hogy a cukor elolvadjon. Időnként átkeverjük.
- Ezután elkezdjük főzni, majd amikor a barack megpuhul, kézi mixerrel szétturmixoljuk, és főzzük kb. 1 órát.
- Előre elkészített üvegekbe öntjük, és 2-3 napig szárítjuk, hogy a teteje bebőrösödjön, majd lezárjuk fedővel, és kamrába tesszük.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 48638
- Feltöltés dátuma: 2012. július 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
helena26
458 recept
Legtöbbször a lekvárt száraz dunsztba rakom, most meg próbáltam így elrakni. Viszont ha nincsen időnk vele várni,akkor forrón rakjuk üvegbe, és tegyük száraz dunsztba! Ez viszont gyorsabb.