r
Nosalty Logó

Sárgabarack-répa-narancs lekvár

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sárgabarack-répa-narancs lekvár
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

212
Kalória
5.3g
Fehérje
49g
Szénhidrátok
1.5g
Zsír
371g
Víz
-
Koleszterin
9.2g
Rost
38.5g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2539 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    371 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    933 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2691 micro
  • β-karotin
    9671 micro
  • β-crypt
    384 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 212 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3796.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    833 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    1258 mg
  • Nátrium
    1134 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587.7 g
  • Cukor
    463 mg
  • Élelmi rost
    111 mg

Víz

  • Összesen
    4452.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11196 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    576 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    627 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32296 micro
  • β-karotin
    116053 micro
  • β-crypt
    4609 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    6210 micro
Összesen 2539 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    580 micro
  • β-karotin
    2084 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 46 kcal

Elkészítés

  1. Megmossuk, és megpucoljuk a sárgabarackokat. Kettészedjük, és úgy legyen 4 kg a súlya.
  2. Kb fél kiló cukorral megszórva egy éjszakán át letakarva pihentetjük, hogy levet engedjen.
  3. Másnap feltesszük főni közepes lángon, beletesszük a narancslevet vagy a facsart narancsot, ki mikor csinálja, majd a répák lefacsart levét. Tovább főzzük. (Én kb 1 órán keresztül rotyogtattam.)
  4. Ha rotyogott kb 1 órát, 2 cs 3:1-ben dzsemfixet adunk hozzá. Ha felrottyan, kész!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Ezt a receptet évek óta nagy sikerrel csinálom a családomnak. Garantált! Kb 6 fél literes üveggel lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!