Sárgabarack lekvár 2.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Klári
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g sárgabarack223 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
707
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
6000g sárgabarack2678 kcal
-
1500g cukor5805 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
8483
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
80g sárgabarack36 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
113
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 176.7 g
-
Cukor 168 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 401.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 446 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 88 micro
-
β-karotin 5087 micro
-
β-crypt 484 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 414 micro
Összesen
707
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.1 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2709.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 740 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 558 mg
-
Foszfor 1283 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2120.2 g
-
Cukor 2013 mg
-
Élelmi rost 112 mg
VÍZ
-
Összesen 4818.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5357 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 558 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 184 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 502 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1060 micro
-
β-karotin 61045 micro
-
β-crypt 5803 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4966 micro
Összesen
8483
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 36.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 814 micro
-
β-crypt 77 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
-
6 kg sárgabarack
Elkészítés
- A barackot alaposan megmossuk.
- Kimagozzuk, felszeleteljük -a barack nagyságától függően- negyedeljük vagy nyolcadoljuk.
- Feltesszük a tűzhelyre, és állandó keverés mellett besűrítjük (kb. 75perc).
- Majd hozzáadjuk a cukrot, és állandó keverés mellett további 20-25 percig főzzük.
- Az előkészített tiszta üvegekbe szedjük, egy késhegynyi szalicilt teszünk minden üvegre, a befőzőfóliát gumigyűrűvel rászorítjuk, és az üveg fedelét rácsavarjuk.
- Minden üveget megfordítunk egy pillanatra, majd visszaállítjuk a talpára, és száraz dunsztba tesszük.
- Elkészítettem: 38 alkalommal
- Receptkönyvben: 361
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 163425
- Feltöltés dátuma: 2009. július 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Klári
74 recept
A süteményekbe lekvárt szoktunk használni, mivel azt sokkal sűrűbbre főzzük, mint a dzsemet és ezzel biztosítjuk, hogy nem csurog ki, valamint nem áztatja el a süteményt. A barack héját azért nem szoktam leszedni, mert az nagyon jól sűríti a lekvárt és nem látszik benne, mert teljesen szétfő.