Sárgabarack dzsem 2.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Muci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1250g sárgabarack558 kcal
-
313g cukor1209 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
1767
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
5000g sárgabarack2232 kcal
-
1250g cukor4838 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
7070
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
80g sárgabarack36 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
113
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 564.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 441.7 g
-
Cukor 419 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1003.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1116 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 221 micro
-
β-karotin 12718 micro
-
β-crypt 1209 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1035 micro
Összesen
1767
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.1 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2258.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 617 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 465 mg
-
Foszfor 1070 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1766.8 g
-
Cukor 1677 mg
-
Élelmi rost 93 mg
VÍZ
-
Összesen 4015.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4464 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 465 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 419 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 884 micro
-
β-karotin 50871 micro
-
β-crypt 4836 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4139 micro
Összesen
7070
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 36.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 814 micro
-
β-crypt 77 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
-
5 kg sárgabarack
Elkészítés
- Egy nagy fazékban vizet forralunk. A forrásban lévő vízbe dobunk annyi barackot amennyi a fazékba kényelmesen belefér. Amikor a barackok feljönnek a víz tetejére, szűrőkanállal tálcára szedjük. Beledobjuk a forró vízbe a következő adag barackot és az előbb leírtak szerint folytatjuk.
- A tálcára szedett barackokat kissé hűlni hagyjuk, de még melegen könnyedén lehúzzuk a héját és kivesszük a magját.
- Nagy, minél vastagabb falú lábasba tesszük az összes barackot és 50 percig állandó kevergetés mellett főzzük amíg egyneművé nem válik.
- Beleöntjük az összes cukrot ésállandó kevergetés mellett tovább főzzük 40-50 percig, amíg a habja el nem fő.
- Egy magasabb falú tepsibe vizet öntünk, beleállítjuk az előtte forró vízben alaposan elmosott üvegeket és apránként beleszedjük az üvegekbe a forró dzsemet.
- Egy késhegyni szalicilt teszünk a dzsem tetejére és azonnal lekötjük celofánnal, majd rácsavarjuk a tetejét.
- Száraz dunsztba tesszük (én egy nagy kartondobozt használok amit vastagon pokróccal letakarok).
- Másfél nap múlva kiszedjük, amikor már teljesen kihűltek a dzsemek.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 51214
- Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 05.
Ajánló
A fenti adagból körülbelül 3,5-4 liter sárgabarack dzsem készül. Süteményekbe, vajaskenyéren kiváló.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Muci
175 recept
A lekvárfőzés a nyár állandó programja, ha nem csinálnám, a gyerekeim kitagadnának, annyira szeretik.