adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
70
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
70
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 407.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
70
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 407.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
70
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 38.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
8
kcal
Elkészítés
- A karfiolt pici rózsákra szedjük.
- Egy tepsit kibélelünk alufóliával, beleöntünk minimum 1,5 dl vizet.
- A karfiolt is a tepsibe tesszük, majd ízlés szerint megszórjuk curry porral.
- Alufóliával lefedjük a tepsit, majd előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Ha szükséges, közben önthetünk alá még vizet.
- 10-15 perc után levesszük a fóliát, a kafriolt jól átforgatjuk (ismét önthetünk alá még egy kevés vizet ha túl száraz lenne), és további 5 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 12301
- Feltöltés dátuma: 2011. július 09.
Ajánló
Szaftosabb változathoz el tudnám képzelni egy pohár natúr joghurttal elkészítve. Remek lehet köretnek egyszerűbb húsokhoz, meleg saláták hozzávalójaként is hasznosítható; én párolt csirkemellel fogyasztottam első körben, de már jönnek a további ötletek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Vettem karfiolt a piacon. Másnap a család is hazaállított egy szép nagy fej karfiollal. A mélyhűtőben is találtunk karfiolt. Így készült el sorban 3 különböző karfiolos étel, amelyek közül ez lett az abszolút kedvencem. Az eredeti recept avokádóolajat írt (ezt helyettesítettem vízzel), ehelyett használható természetesen másféle olaj is, kinek mihez van ingere :).