Sajttorta fehér csokis krémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
23g kekszmorzsa94 kcal
-
9g kekszmorzsa37 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
20g krémsajt50 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
3g finomliszt10 kcal
-
0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
2g vaj13 kcal
A krémhez és a tetejére
-
13g fehér csokoládé67 kcal
-
13g krémsajt31 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
3g porcukor10 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
38g eper11 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
1004
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
180g kekszmorzsa754 kcal
-
70g kekszmorzsa293 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
160g krémsajt400 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
14g vaj100 kcal
A krémhez és a tetejére
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
100g krémsajt250 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
340g citrom52 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
300g eper90 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
8018
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
5.9g kekszmorzsa25 kcal
-
2.3g kekszmorzsa10 kcal
-
3.3g margarin24 kcal
-
16.5g mascarpone67 kcal
-
5.3g krémsajt13 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
3.3g tejföl7 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
A krémhez és a tetejére
-
3.3g fehér csokoládé18 kcal
-
3.3g krémsajt8 kcal
-
9.9g habtejszín29 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
-
11.2g citrom2 kcal
-
6.6g cukor26 kcal
-
9.9g eper3 kcal
-
6.6g víz0 kcal
Összesen
267
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 66.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 370.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.7 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 127.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 265 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 256 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
1004
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 110.1 g
Zsír
-
Összesen 531.5 g
-
Telített zsírsav 137 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 983 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2962.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 708 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 852 mg
-
Nátrium 1202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 709.8 g
-
Cukor 508 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1018.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2122 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 272 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 569 mg
-
Retinol - A vitamin: 2046 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 863 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 833 micro
Összesen
8018
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
267
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
10 dkg margarin
-
50 dkg mascarpone
-
16 dkg krémsajt
-
15 dkg cukor
-
3 db tojás
-
1.5 evőkanál finomliszt
-
2 ek vanília kivonat
-
1 dl tejföl
A krémhez és a tetejére
-
10 dkg fehér csokoládé
-
10 dkg krémsajt
-
3 dl habtejszín
-
3 ek porcukor
-
2 db citrom
-
20 dkg cukor
-
30 dkg eper
-
2 dl víz
Elkészítés
A tésztához
- A darált kekszet az olvasztott margarinnal elkeverjük, és egy 24 cm-es kivajazott tortaformába nyomkodjuk. 170 fokon előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt megsütjük.
- Ezalatt a sajtkrémet habverővel habosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tejfölt, a lisztet, és tovább keverjük. Végül citromhéjjal, vanília aromával ízesítjük, a tojásokat beleütjük. Egy utolsó keverés, majd a kihűlt tortalapra simítjuk a krémet, és 170 fokon kb. egy óra alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje aranybarna, a szélei már kezdenek szilárdulni, de a közepe még kicsit kocsonyás. Sütőajtót résnyire kinyitva hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- A krémhez a csokit gőz fölött megolvasztjuk, és a a habosra kevert krémsajthoz adjuk, majd a torta tetejére kenjük, és visszatesszük a hűtőbe.
- A citromot egy éjszakára vízbe ásztatjuk, majd kb. 1cm-es karikákra vágjuk, majd azokat is félbe. Egy lábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Negyed órát forraljuk, majd leöntve a vizet, ezt még egyszer megismételjük. Ezt követően a leszűrt citromhoz 2 dl vizet és 20 dkg cukrot adunk, és 50 percig forraljuk kis lángon. Végül sütőpapírra téve, sütőben vagy party grillben szárítjuk és karamellizáljuk.
- Tálalás előtt a tejszínt felverjük a porcukorral, beborítjuk vele a torta tetejét, ráhalmozzuk a szeletelt epreket és a kihűlt kandírozott citromokat.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 65 perc
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2764
- Feltöltés dátuma: 2013. március 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy újabb szülinapi tortakreáció.