r
Nosalty Logó

Sajttorta fehér csokis krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajttorta fehér csokis krémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 1004 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 8018 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Összesen 267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1004 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    531.5 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    983 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2962.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    1202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    709.8 g
  • Cukor
    508 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1018.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2046 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    863 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 8018 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A darált kekszet az olvasztott margarinnal elkeverjük, és egy 24 cm-es kivajazott tortaformába nyomkodjuk. 170 fokon előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt megsütjük.
  2. Ezalatt a sajtkrémet habverővel habosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tejfölt, a lisztet, és tovább keverjük. Végül citromhéjjal, vanília aromával ízesítjük, a tojásokat beleütjük. Egy utolsó keverés, majd a kihűlt tortalapra simítjuk a krémet, és 170 fokon kb. egy óra alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje aranybarna, a szélei már kezdenek szilárdulni, de a közepe még kicsit kocsonyás. Sütőajtót résnyire kinyitva hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. A krémhez a csokit gőz fölött megolvasztjuk, és a a habosra kevert krémsajthoz adjuk, majd a torta tetejére kenjük, és visszatesszük a hűtőbe.
  4. A citromot egy éjszakára vízbe ásztatjuk, majd kb. 1cm-es karikákra vágjuk, majd azokat is félbe. Egy lábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Negyed órát forraljuk, majd leöntve a vizet, ezt még egyszer megismételjük. Ezt követően a leszűrt citromhoz 2 dl vizet és 20 dkg cukrot adunk, és 50 percig forraljuk kis lángon. Végül sütőpapírra téve, sütőben vagy party grillben szárítjuk és karamellizáljuk.
  5. Tálalás előtt a tejszínt felverjük a porcukorral, beborítjuk vele a torta tetejét, ráhalmozzuk a szeletelt epreket és a kihűlt kandírozott citromokat.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2761
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újabb szülinapi tortakreáció.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...