r
Nosalty Logó

Sajtszószos, gazdag cukkiniragu

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Walaky
Sajtszószos, gazdag cukkiniragu
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

521
Kalória
26.5g
Fehérje
10.6g
Szénhidrátok
41.6g
Zsír
214.4g
Víz
125.5g
Koleszterin
1.7g
Rost
7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    214.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2620 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 521 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159 g

Zsír

  • Összesen
    249.4 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7811.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1692 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    2064 mg
  • Nátrium
    3627 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1286.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1412 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1199 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2350 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15720 micro
  • Lut-zea
    4611 micro
Összesen 3118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    859 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

  1. Úgy praktikus, ha mindent, amit kell, feldarabolunk (először tisztítunk, mosunk): a hagymákat vastagabb szeletekre, a paradicsomot kockákra, a cukkinit kockákra, a szeletelt baconszalonnát vastagabb csíkokra, a húst kockákra vagy vékony csíkokra, a sajtokat vékony lyukú reszelőn lereszeljük - külön, külön edénykébe.
  2. A zsiradékokat felhevítjük, rádobjuk a felcsíkozott szalonnát, kissé megpirítjuk, de nem kell túlpirítani!
  3. Erre szórjuk a húskockákat, hagymát, az átnyomott fokhagymákat, s együtt dinszteljük, amíg a hús kifehéredik, s még egy kicsit - előtte sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Ezt követően jöhet rá a paradicsom, így addig rotyogtatjuk, míg a paradicsom kissé összeesik. Erre jön a cukkini, a ketchup, a fűszerkeverék, az ételízesítő (ízlés szerint), melyeket jól összekavarunk, lefedünk, s addig pároljuk, míg megpuhul a hús és a cukkini.
  5. Ha készen van a ragunk, felöntjük a tejszínnel, s annyi reszelt sajtot teszünk bele, hogy közepesen sűrű masszát kapjunk, miután a sajtok elolvadtak.
  6. Pár percig még lassú tűzön forraljuk, majd lefedve pihentetjük rövid ideig. Tetszés szerinti főtt tésztával tálaljuk, a tetejére reszelt sajtot szórhatunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Imádjuk a szószos ételeket......ezekben az ízén kívül - mely mennyei - még az is jó, hogy lehet variálni......én is így tettem......készítettem már ezt rakottasként sütőben sütve......ajánlom figyelmetekbe......de mennyei főtt tésztával is......ahogyan most készítettem......

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zsenge zöldborsópesztó

A friss zöldborsónál nehezebb üdébb és ropogósabb tavaszi zöldséget találni, ezért bátran használhatjuk ha zsenge végeredményre vágyunk. Mi most egy roppant egyszerű és gyors ...

Kristyán Fanni

Krémes zöldspárgapesztó

Ez a recept egyetlen csokor zöldspárgával kezdődik, amit blansírozunk, majd összekeverünk olyan klasszikus pesztó alapanyagokkal, mint a fokhagyma, a parmezán, mandula és az olívaolaj. Az ...

Hering András

Krémes cukkinipesztó

Pesztót lényegében bármelyik zöldségből - vagy akár gyümölcsből - készíthetünk. Mi most a cukkinit kaptuk el a grabancánál fogva, hogy belereszeljük az aprítóba, és ilyen finom, ...

Nosalty vegán

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!