r
Nosalty Logó

Sajtpiskótatekercs finomsággal töltve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Sajtpiskótatekercs finomsággal töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Sajtpiskóta

Töltelék

Összesen 542 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Sajtpiskóta

Töltelék

Összesen 2717 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Sajtpiskóta

Töltelék

Összesen 268 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1839.7 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    833 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 542 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.5 g

Zsír

  • Összesen
    197.5 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9198.3 g
  • Cink
    401 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    2228 mg
  • Vas
    305 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1831 mg
  • Nátrium
    4167 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1142 micro
Összesen 2717 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Sajtpiskóta

Töltelék

Elkészítés

Sajtpiskóta

  1. Az egész tojásokat a keményítővel, tejföllel elhabarjuk. Hozzáadjuk a rizslisztet, a szódabikarbónát, fokhagymaport, apróra összevágott petrezselyemzöldet. Jól elkeverjük, végül a reszelt sajtot adjuk hozzá.
  2. Gáztepsibe terítünk egy sütőpapírt, amit átkenünk olajjal. A masszát a közepére simítjuk, egyenlő vastagságban kb. 30x30 cm nagyságra elegyengetjük.
  3. 190 C -fokos sütőben megsütjük, 15-20 perc alatt. Még melegen feltekerjük.
  4. Az elkészített töltelékkel megkenjük. Hidegre tesszük és kis állás után szépen szeletelhető lesz. Jó étvágyat!!

Töltelék

  1. A krémsajtot, túrót, sót, borsot elkeverjük. A kolbász héját lehúzzuk, és kockára vagdossuk. Hozzákeverjük a sajtos krémhez.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 464
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 04.

Ajánló

A rizslisztet szerintem le lehet cserélni más fajtára. Fokhagymapor helyett pedig rendes fokhagymát is lehet bele törni!!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kimondottan finom hidegtál, hétköznapokra, karácsonyra, szilveszterre, akár új évre. Mikor én kész lettem vele, nem győztem egyfolytában szeletelni, annyira ízlett.... :-))))

Hozzávalók

Sajtpiskóta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...