r
Nosalty Logó

Sajtos-vajas kifli 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Sajtos-vajas kifli 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1499 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6000 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 335 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2311.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    1287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    682 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    648 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 1499 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    130.5 g

Zsír

  • Összesen
    354.3 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    802 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9244.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    1458 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    2023 mg
  • Nátrium
    5149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    570.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    702 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2727 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    711 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2594 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1614 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 6000 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk egy tálban, és 10 egyenlő részre osztjuk.
  2. A 10 darabból gombócokat formálunk, majd 15 percig hagyjuk állni.
  3. Mindet tányér nagyságúra nyújtjuk.
  4. A kockamargarint és a sót kikeverjük, és 5 darabot megkenünk vele, a másik ötöt rátesszük a tetejükre.
  5. Összenyomkodjuk kissé, és ha nagyobb kifliket szeretnénk, akkor 8 cikkre, ha kisebbeket, akkor 16 cikkre vágjuk.
  6. Feltekerjük a kifliket, megkenjük tojással, és megszórjuk sajttal a tetejüket, majd megsütjük őket előmelegített sütőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 24392
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-vajas kifli 2.
Becsei Ágnes 100 recept

A férjem a munkahelyén evett ilyen finom kiflit, az egyik munkatársa vitte be névnap alkalmából, és tőle kérte el a receptet.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...