r
Nosalty Logó

Sajtos-vajas kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos-vajas kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 663 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 3973 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 308 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1584.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    934 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 663 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.9 g

Zsír

  • Összesen
    199.8 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    966 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9504.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1818 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1638 mg
  • Nátrium
    5601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1810 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1784 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 3973 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Minden hozzávalót tegyünk ki előre, hogy szobahőmérsékletűek legyenek.
  2. A tejet meglangyosítjuk, kb. 1 dl tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  3. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a sót, beleütjük a tojást, elkezdjük dagasztani, közben hozzáadunk annyi langyos tejet, amennyit felvesz. Közepesen lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Végül beledagasztjuk az 5 dkg olvasztott vajat. Ha túl lágy lenne, pici lisztet adunk még hozzá.
  4. Lisztezett deszkán jól átgyúrjuk, majd a tetejét pici liszttel meghintve letakarva egy órán át kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk.
  6. Mindegyik cipót kettévesszük, és egyenként kör alakúra kinyújtjuk, vékonyra (2-3 mm-esre). Kb. 15-20 cm átmérőjű körök lesznek. Igyekezzünk megközelítőleg egyforma méretű korongokat nyújtani.
  7. Az egyikkorongot kenjük meg alágy, sós vajjal (bátran használjuk a kezünket) majd illesszünk rá egy sima korongot és sodrófával kissé lapogassuk el, hogy jól összeragadjanak.
  8. A korongokat 8 cikkbe vágjuk és szélesebbik végétől kiindulva kiflivé tekerjük, majd kissé be is görbítjük.
  9. A kifliket helyezzük kilisztezett tepsibe, tetejüket kenjük meg pici vízzel elkevert tojássárgájával és szórjuk meg reszelt sajttal.
  10. Meleg helyen kelesszük további 15-20 percig (lehet sütőben is, 50-60 fokon.)
  11. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük (kb. 25-30 perc alatt).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 771
  • Tegnapi nézettség: 72
  • 7 napos nézettség: 705
  • Össznézettség: 258601
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 19.

Ajánló

Ha nagyon sajtosan szeretjük, a tészta-háromszögek végébe egyenként tehetünk egy-egy darab sajthasábot és úgy tekerjük fel. Dupla élvezet. :) Illetve lehet variálni mini virslivel, mini kolbásszal töltve, persze akkor csak egy réteg tésztát használunk és értelemszerűen nem kell vajazni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jól bevált kelttészta alapreceptem (amit a kakaós csigához használok) alapján készítettem, sós változatban. Igazi vendégváró finomság. Ebből a mennyiségből 32 db nagyobb kifli jön ki (egy jókora tálra való), azért írtam, hogy 6 főre, mert egy buliban fejenként 5-6 simán lemegy...:) Sőt. Frissen-melegében a legfinomabb, de másnap is kiváló. (A kollégák egy morzsát se hagytak belőle.)

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...