r
Nosalty Logó

Sajtos töltött kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Sajtos töltött kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1226 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4898 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 284 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4774.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    751 mg
  • Nátrium
    2887 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    374 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1177 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1395 micro
Összesen 1226 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    199.2 g

Zsír

  • Összesen
    266.3 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19098.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    3881 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    3003 mg
  • Nátrium
    11547 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    780.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    1496 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    737 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1801 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4709 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5582 micro
Összesen 4898 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet átszitáljuk, egy kicsit félreteszünk a tészta kidolgozásához. Belekeverjük a sót, lyukat csinálunk a közepébe, melybe beleöntjük a vízzel és cukorral elkevert élesztőt.
  2. Az élesztőt egy kis liszttel befedjük, és kb. 10 percig hagyjuk felfutni.
  3. Robotgéppel 7-8 perc alatt sima, közepesen lágy tésztát keverünk az olajjal és a joghurttal együtt, melyeket fokozatosan adunk a liszthez.
  4. A tésztát lefedjük, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
  5. Közben elkészítjük a tölteléket: a tojásokat összekeverjük az ételízesítővel, hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselymet, és könnyedén elkeverjük.
  6. A megkelt tésztát egyhén lisztezett deszkára tesszük, 8 részre osztjuk, melyeket egyenként ovális alakúra, 1/2 cm vastagra sodrunk.
  7. A kifliket tepsibe tesszük, megkenjük töltelékkel (a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva).
  8. Addig sütjük, míg a tészta aranybarna színt nem kap. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5359
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy szlovák weboldalon olvastam. Aki szereti a sajtot, annak biztos ízleni fog.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...