r
Nosalty Logó

Sajtos töltött kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Sajtos töltött kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1226 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4898 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 284 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4774.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    751 mg
  • Nátrium
    2887 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    374 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1177 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1395 micro
Összesen 1226 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    199.2 g

Zsír

  • Összesen
    266.3 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19098.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    3881 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    3003 mg
  • Nátrium
    11547 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    780.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    1496 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    737 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1801 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4709 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5582 micro
Összesen 4898 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet átszitáljuk, egy kicsit félreteszünk a tészta kidolgozásához. Belekeverjük a sót, lyukat csinálunk a közepébe, melybe beleöntjük a vízzel és cukorral elkevert élesztőt.
  2. Az élesztőt egy kis liszttel befedjük, és kb. 10 percig hagyjuk felfutni.
  3. Robotgéppel 7-8 perc alatt sima, közepesen lágy tésztát keverünk az olajjal és a joghurttal együtt, melyeket fokozatosan adunk a liszthez.
  4. A tésztát lefedjük, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
  5. Közben elkészítjük a tölteléket: a tojásokat összekeverjük az ételízesítővel, hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselymet, és könnyedén elkeverjük.
  6. A megkelt tésztát egyhén lisztezett deszkára tesszük, 8 részre osztjuk, melyeket egyenként ovális alakúra, 1/2 cm vastagra sodrunk.
  7. A kifliket tepsibe tesszük, megkenjük töltelékkel (a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva).
  8. Addig sütjük, míg a tészta aranybarna színt nem kap. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5357
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy szlovák weboldalon olvastam. Aki szereti a sajtot, annak biztos ízleni fog.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek