r
Nosalty Logó

Sajtos tekergő háromszög

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kacz
Sajtos tekergő háromszög
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 714 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7143 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 304 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1563.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 714 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.2 g

Zsír

  • Összesen
    386.3 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    1347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15632.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    408 mg
  • Kálcium
    4087 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    3241 mg
  • Nátrium
    7499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    647.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3548 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    785 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3435 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1370 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 7143 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztbe belekeverjük: só, fokhagymakrém, őrölt bors, felfuttatott élesztő, a többi langyos tejet is lassan hozzáadagoljuk, majd az olajat is.
  3. Langyos helyen, mikor a duplájára kelt, deszkán 4 felé szedjük.
  4. Felolvasztjuk a 200 g margarint, és a 3 tojássárgájával kikeverjük.
  5. Egyik kis cipót jó vékonyra kinyújtjuk, és megkenjük a tojásos margarin keverék ¼ részével, megszórjuk a sajt ¼ részével, és feltekerjük. Négyszer ismételjük.
  6. \ / \ / \ / \ / \ formára vágjuk szorosan feltekerjük, 20 percet pihentetjük.
  7. 1 tojás sárgáját 1 púpos evőkanál tejföllel elkeverjük, ezzel megkenjük a kész süteményeket, megszórjuk sajttal, nagy szemű sóval, illetveamivel szeretnénk.
  8. 170-180 fokon megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5674
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik kolleganőmtől kaptam a receptet, majd saját szájízemre alakítottam. Életveszélyes, mert a 80 dkg lisztből egy jó nagy adag lesz és nem lehet abbahagyni. Frissen, langyosra hűlve a legfinomabb, másnap szendvicset is szoktunk csinálni belőle. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...