r
Nosalty Logó

Sajtos szerb pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos szerb pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 774 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4640 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 341 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1705.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    1137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 774 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.1 g

Zsír

  • Összesen
    238.7 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10232 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    1497 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1453 mg
  • Nátrium
    6823 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2054 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2020 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 4640 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A cukrot és sót elkeverjük a lisztben, majd belemorzsoljuk a vajat. Az élesztős tej hozzáadásával könnyen gyúrható tésztát készítünk. 30-40 percig hagyjuk kelni.
  2. A kenéshez a vajat, pici sót és a tojássárgát habosra keverjük.
  3. A megkelt tésztát két részre osztjuk. Az első cipót egy kissé átgyúrjuk (csak lazán), majd kb. 44x27 cm-es téglalappá nyújtjuk.
  4. Megkenjük a vajas krémmel, és középen hosszában kettévágjuk. Egyenként megszórjuk reszelt sajttal, majd felcsavarjuk. Az így kapott rúd tetejét is bekenjük krémmel, és megszórjuk sajttal.
  5. Cikk-cakk alakban felvágjuk a rudat háromszögekre, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, nem túl közel egymáshoz..
  6. Ugyanígy járunk el a másik cipóval is. Lehet a tésztát akár 4-felé osztani, és úgy kisodorni, de így egyszerűbb.
  7. Sütés előtt még 15-20 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 16474
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 06.

Ajánló

Sajt nélkül is készülhet egy kicsit édesebb tésztával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A "szerb" vagy "jugoszláv pogácsa" néven ismert recept adta az alapötletet. Ezt fejlesztettem tovább a magam módján, és így született belőle ez a sajtos változat.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...