Sajtos szerb pogácsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
3g só0 kcal
-
7g élesztő7 kcal
-
50g tej28 kcal
A töltelékhez
-
17g vaj120 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
Összesen
774
kcal
- 11% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
15g só0 kcal
-
40g élesztő42 kcal
-
300g tej168 kcal
A töltelékhez
-
100g vaj717 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
Összesen
4640
kcal
- 11% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
44g finomliszt160 kcal
-
8.8g vaj63 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
2.9g élesztő3 kcal
-
22g tej12 kcal
A töltelékhez
-
7.3g vaj53 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g trappista sajt39 kcal
Összesen
341
kcal
- 11% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 39.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1705.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 1137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 337 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
774
kcal
- 11% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.1 g
Zsír
-
Összesen 238.7 g
-
Telített zsírsav 142 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 875 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10232 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 242 mg
-
Kálcium 1497 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 1453 mg
-
Nátrium 6823 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 498.8 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 213.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2054 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 533 micro
-
Kolin: 304 mg
-
Retinol - A vitamin: 2020 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 409 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 327 micro
Összesen
4640
kcal
- 11% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 749.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 500 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
341
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A cukrot és sót elkeverjük a lisztben, majd belemorzsoljuk a vajat. Az élesztős tej hozzáadásával könnyen gyúrható tésztát készítünk. 30-40 percig hagyjuk kelni.
- A kenéshez a vajat, pici sót és a tojássárgát habosra keverjük.
- A megkelt tésztát két részre osztjuk. Az első cipót egy kissé átgyúrjuk (csak lazán), majd kb. 44x27 cm-es téglalappá nyújtjuk.
- Megkenjük a vajas krémmel, és középen hosszában kettévágjuk. Egyenként megszórjuk reszelt sajttal, majd felcsavarjuk. Az így kapott rúd tetejét is bekenjük krémmel, és megszórjuk sajttal.
- Cikk-cakk alakban felvágjuk a rudat háromszögekre, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, nem túl közel egymáshoz..
- Ugyanígy járunk el a másik cipóval is. Lehet a tésztát akár 4-felé osztani, és úgy kisodorni, de így egyszerűbb.
- Sütés előtt még 15-20 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 132
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 16474
- Feltöltés dátuma: 2011. május 06.
Ajánló
Sajt nélkül is készülhet egy kicsit édesebb tésztával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A "szerb" vagy "jugoszláv pogácsa" néven ismert recept adta az alapötletet. Ezt fejlesztettem tovább a magam módján, és így született belőle ez a sajtos változat.