r
Nosalty Logó

Sajtos stangli ahogy Andi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Sajtos stangli ahogy Andi készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 1105 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 5524 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 280 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2164.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    1201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 1105 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.2 g

Zsír

  • Összesen
    163.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10823.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    395 mg
  • Kálcium
    2015 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    2075 mg
  • Nátrium
    6003 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    806.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1540 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    738 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1483 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    680 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 5524 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót, és jól összekeverjük.
  2. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd liszthez adjuk a maradék tejjel, a tojássárgájával, a margarinnal együtt.
  3. Alaposan kidagasztjuk.
  4. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő részre osztjuk.
  6. Gombócokat formázunk, majd egyenként ovális lappá nyújtjuk. Ezek kb. 10*15-20 cm nagyságúak.
  7. Majd a hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit. A hajtás szélét a stangli oldalához csípjük, ezt a részt alulra fordítjuk. A két végét kicsit összenyomjuk.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, távolabb egymástól, mert még nőni fognak.
  9. A stangli forma kialakításáért a tészták tetejét kicsit lelapítjuk, a végeket kicsit csúcsosítjuk.
  10. Hagyjuk 45 percet kelni.
  11. Egy egész tojást felverünk, lekenjük a stanglikat, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  12. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38×30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 477
  • Tegnapi nézettség: 85
  • 7 napos nézettség: 625
  • Össznézettség: 136164
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos stangli ahogy Andi készíti
Andi80_ 380 recept

Gyermekeim nagyon szeretik az egyik üzletlánc eme péksüteményét. Gondoltam, megpróbálkozok vele, és elkészítem házilag. Nekem nem lett 100%-ig ugyanolyan, de amikor láttam, hogy a kicsik milyen jóízűen falatozzák, nagyon örültem, és azt hiszem, ez a lényeg.:-) Még több kép és fázisfotók a készítéséről a blogon.

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...