r
Nosalty Logó

Sajtos rúd Nikolett konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikolett
Sajtos rúd Nikolett konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1024 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4097 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 383 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1649 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    749 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    714 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 1024 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.9 g

Zsír

  • Összesen
    304.6 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    743 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6595.9 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1899 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1821 mg
  • Nátrium
    1380 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2995 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2858 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1639 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 4097 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.4 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 383 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet kimérjük, majd a szobahőmérsékletű vajat beletesszük, és elmorzsoljuk vele. Beletesszük a túrót, a szerecsendiót, borsot, sót, majd egyneművé gyúrjuk.
  2. Rövid időre hűvös helyre tesszük, majd kb. 4 mm vastagra nyújtjuk /nem érdemes vastagabbra hagyni, mert feljönígy is:)/.
  3. A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, majd bekenjük vele a tésztákat, majd megszórjuk reszelt sajttal is.
  4. A tésztát ujjnyi vastagra szeleteljük derelyevágóval, ha nincs, jó a kés is.:)/Nekem nem mindig sikerült, de így is finom lett,:D/
  5. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6512
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nikolett 17 recept

Sok sütit szeretnék kipróbálni, mivel karácsonyra vendégvárónak tökéletesek, nálunk meg nem lehet tudni, hogy ki mikor esik be.:) Ezt is az egyik receptes könyvemben láttam.:) Ízletes és finom szerecsendió nélkül is.:)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...