r
Nosalty Logó

Sajtos pogi 13. - nagysajtos uzsonnára

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos pogi 13. - nagysajtos uzsonnára
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1359 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5440 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 340 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1442 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    753 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 1359 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.4 g

Zsír

  • Összesen
    322.9 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5768.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    1916 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1952 mg
  • Nátrium
    1350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    680 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3014 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1668 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 5440 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, teszünk bele pici cukrot, sót, és megfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztbe belerakjuk a sót, összekavarjuk, majd betetesszük a puha margarint, a reszelt sajtot, a két tojás sárgáját és tejes élesztőt.
  3. Jól összedolgozzuk, és kinyújtjuk.
  4. Hajtogatjuk, és fél órát pihentetjük. Majd újból nyújtjuk, és hajtogatjuk. Ezt legalább 3-szor megcsináljuk.
  5. A harmadik hajtogatás után kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk. Éles késsel bekockázzuk.
  6. A felvert tojással megkenjük, és sajtot reszelünk rá.
  7. 10 cm-es pogácsa szaggatóval szaggatjuk, és maximális megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 58065
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 02.

Ajánló

Természetesen a kisebb szaggatóval is lehet készíteni, akkor kítűnő  másodikféle egy jó kis tartalmas leves után. Vagy kakaóval reggelire, vacsorára is ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztanyámtól tanultam ezt a pogit. Igaz, ő még csak az apróbb változatát sütötte. Mivel iskolás gyerekeim vannak, állandó kérdés, hogy mit tegyünk a uzsis dobozba. Így "született" a nagyobb változat. Megsütök egy adagot, és amikor kihűl, lefagyasztom, és bármikor adható a dobozba.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...