r
Nosalty Logó

Sajtos pogácsa Dorien konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos pogácsa Dorien konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 927 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5559 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 346 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1776.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    978 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 927 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.6 g

Zsír

  • Összesen
    331.7 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1025 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10660 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    2213 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    2029 mg
  • Nátrium
    5865 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    644 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3140 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1676 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 5559 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos cukros tejben felfuttajuk az élesztőt.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, a tojássárgákat, a reszelt sajtot és végül a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, eleinte laza, kicsit ragacsos tésztát kapunk.
  3. Lisztezett gyúrótáblán kinyújtjuk, majd hajtogatjuk, fél órát pihentetjük. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük.
  4. A harmadik hajtogatás után a tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, bevagdossuk, majd nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tepsiben további fél órát kelesztjük.
  5. A tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, majd előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13425
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám omlós, foszlós pogácsareceptje nem hazudik. Megéri kipróbálni, mégha a hajtogatás egy kicsit több időt vesz is igénybe- feledteti az eredmény:)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...