r
Nosalty Logó

Sajtos pogácsa 14.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos pogácsa 14.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1155 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 4620 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1197.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    754 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    719 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 1155 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.7 g

Zsír

  • Összesen
    304.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4791.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1693 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1497 mg
  • Nátrium
    1198 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3016 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2876 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1656 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 4620 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 387 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt, a lisztben elmorzsoljuk a margarint. (Így könnyebb szétgyúrni majd.)
  2. Beletesszük a tojássárgáját. (Ha nagyon kemény tésztát kapnánk egy kis tejjel vagy tejfőllel lazíthatjuk, hogy könnyen tudjunk vele dolgozni és ne ragadjon se a kezünkhöz se a tálhoz.)
  3. Kinyújtjuk téglalap alakúra, utána visszahajtjuk a tésztá kb. 10 centis részekben, mintha egy piskóta tekercs lenne.
  4. Ráhajtjuk az alját és a tetejét is. (Nagyjából kockát kapunk belőle legközelebb így nyújtjuk újra.)
  5. Fél órát pihentetjük meleg helyen, hogy kelni tudjon, aztán megismételjük ezt összesen háromszor. (Akkor jó, ha minnél több a hajtás benne, mert annál levelesebb a tészta.)
  6. Közben lereszeljük a sajtot és egy pici pirospaprikát szórunk bele, hogy narancssárgás legyen. (Akkor jó, ha a sajt fele nagyjából még fehér szálakból áll, a másik fele narancsos).
  7. 1 cm-es vastagra nyújtott tésztát elkezdjük kiszaggatni.
  8. A pogácsákat sütőpapírra tesszük és a pirospaprikás sajtot a tetejére csipkedjük. Kb. 15 perc alatt megsül. A képért elnézést kérek, az utolsó 3 pogácsát sikerült lefényképezni és pont a legnyomibbakat... :) A képet javítom amint eszembe jut... Csak nem szokott :)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21459
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Nagymamámtól kaptam a receptet, Ő meg a Dédimtőll! Nem változtattam rajta semmit, mert nagyon finom és másnapra sem kopog még!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...