Sajtos pillangók
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 14% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
5 kcal
-
50g tej28 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
2g só0 kcal
-
42g vaj299 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
A tésztára és a kenéshez
-
42g trappista sajt147 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
2g tej1 kcal
Összesen
900
kcal
- 14% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
300g tej168 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
11g só0 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
A tésztára és a kenéshez
-
250g trappista sajt880 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g tej6 kcal
Összesen
5403
kcal
- 14% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
31.9g finomliszt116 kcal
-
1.9g friss élesztő2 kcal
-
19.2g tej11 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
16g vaj114 kcal
-
2.6g tojássárgája8 kcal
A tésztára és a kenéshez
-
16g trappista sajt56 kcal
-
9.6g füstölt sajt31 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
0.6g tej0 kcal
Összesen
343
kcal
- 14% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.9 g
Zsír
-
Összesen 56.6 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 249 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1721 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 367 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 306 mg
-
Nátrium 971 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 454 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 447 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
900
kcal
- 14% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 167.6 g
Zsír
-
Összesen 339.9 g
-
Telített zsírsav 178 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1496 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10325.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 2199 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 1835 mg
-
Nátrium 5829 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 409.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 265.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2726 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 183 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 506 micro
-
Kolin: 639 mg
-
Retinol - A vitamin: 2683 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 520 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 746 micro
Összesen
5403
kcal
- 14% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 659.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 372 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
343
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
3 dkg friss élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
1 ek só
-
2 db tojássárgája
A tésztára és a kenéshez
-
1 ek tej
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet egy nagy tálba szórjuk, elkeverjük a sóval. Közepébe mélyedést készítünk, abba morzsoljuk az élesztőt, majd egy tk cukrot szórunk rá és kevés langyos tejjel felfuttatjuk. Hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, majd 100 g olvasztott vajat, a maradék tejet, és alaposan bedagasztjuk.
- Lefedve, kétszeresére kelesztjük, majd a tésztát kettévesszük.
- Az egyik tésztabucit lisztezett felületen nagy téglalapba nyújtjuk.A maradék 150 g vaj felét megolvasztjuk, alaposan megkenjük vele a tésztát (nyugodtan használjuk a kezünket), majd vastagon megszórjuk a reszelt sajt felével. Hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, majd az itt látható módon formázzuk.
- A másik tésztadarabbal ugyanígy járunk el.
- Tetejüket vékonyan megkenjük pici tejjel elkevert tojássárgájával.
- Letakarva, legalább egy fél órán át kelesztjük (lehet sütőben is 50-60 fokon), majd pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5112
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Mióta a korvapuustiból (a finn fahéjas csigából) sós változatot, ezt a sajtos csigát kreáltam, nem is nagyon sütöttem más sör- vagy borkorcsolyát, mert százszor egyszerűbb elkészíteni, mint pl. egy kiflit, és az a para sem nyomaszt többé, hogy kifolyik belőle a sajt. :D