r
Nosalty Logó

Sajtos pillangók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos pillangók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tésztára és a kenéshez

Összesen 900 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tésztára és a kenéshez

Összesen 5403 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tésztára és a kenéshez

Összesen 343 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1721 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    971 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 900 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.6 g

Zsír

  • Összesen
    339.9 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10325.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2199 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1835 mg
  • Nátrium
    5829 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2726 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2683 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 5403 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tésztára és a kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy nagy tálba szórjuk, elkeverjük a sóval. Közepébe mélyedést készítünk, abba morzsoljuk az élesztőt, majd egy tk cukrot szórunk rá és kevés langyos tejjel felfuttatjuk. Hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, majd 100 g olvasztott vajat, a maradék tejet, és alaposan bedagasztjuk.
  2. Lefedve, kétszeresére kelesztjük, majd a tésztát kettévesszük.
  3. Az egyik tésztabucit lisztezett felületen nagy téglalapba nyújtjuk.A maradék 150 g vaj felét megolvasztjuk, alaposan megkenjük vele a tésztát (nyugodtan használjuk a kezünket), majd vastagon megszórjuk a reszelt sajt felével. Hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, majd az itt látható módon formázzuk.
  4. A másik tésztadarabbal ugyanígy járunk el.
  5. Tetejüket vékonyan megkenjük pici tejjel elkevert tojássárgájával.
  6. Letakarva, legalább egy fél órán át kelesztjük (lehet sütőben is 50-60 fokon), majd pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5111
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mióta a korvapuustiból (a finn fahéjas csigából) sós változatot, ezt a sajtos csigát kreáltam, nem is nagyon sütöttem más sör- vagy borkorcsolyát, mert százszor egyszerűbb elkészíteni, mint pl. egy kiflit, és az a para sem nyomaszt többé, hogy kifolyik belőle a sajt. :D

Hozzávalók

A tésztához

A tésztára és a kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...